Gündem ‘Türkiye, Fransa’ya benzemez herkes aklını başına alsın’

‘Türkiye, Fransa’ya benzemez herkes aklını başına alsın’

05.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Fransa’daki olayların Türkiye’ye sirayet etme ihtimalinden bahsedenlerin ateşle oynadıklarını belirterek, “Türkiye, Fransa’ya benzemez. Herkes aklını başına alsın” dedi.

‘Türkiye, Fransa’ya benzemez herkes aklını başına alsın’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KUŞKU VERİCİ: İsveç’in NATO’ya katılım müzakerelerinin yapıldığı, NATO Zirvesi’nin toplanmasıyla ilgili sıcak gelişmelerin olduğu bir dönemde Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakılması hem inancımıza hakaret hem de insanlık değerlerine hıyanettir. Bu alçak eylem her yönüyle kuşku vericidir. İsveç’te ikide bir hassasiyetlerimizi kanatan ilkellikleri lanetliyorum... İsveç’in NATO’ya dahil olma süreci oldukça karmaşık ve gelgitlidir. Türkiye’nin iadesini talep ettiği PKK’lı ve FETÖ’cü hainler henüz teslim edilmemiştir. Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesi bir başka skandal olarak karşımızdadır... Türk milleti İsveç’in şu hal ve görünümüyle NATO’ya girişine sıcak bakmamaktadır.

HAİNLERİ ARKALAMAK SUÇ: (Merdan Yanardağ tepkisi) Mehmetlerimize kurşun sıkan hainleri arkalamak suçtur. Televizyon kanalında bebek katilini övmek suçtur. 

Haberin Devamı

AYM’YE TEPKİ: Anayasa Mahkemesi (AYM), Kandil’in düzmece mahkemesi, zilletin arka bahçesi değildir, asla da olamayacaktır. AYM, PKK terör örgütünü aklama, temize çıkarma, hunhar eylemlerini ibra makamı değildir.

TETİKTE OLMALIYIZ: Bölgemizde yaşanacak her kaosun bedeli öngörülemez badirelerin kilitli kapılarını açacaktır. Türkiye, Rusya’nın içine düştüğü girdap karşısında soğukkanlı yaklaşmıştır. Fransa, sömürge geçmişiyle ve varoşları dışlayan insafsız politikalarıyla yüzleşmelidir. Göç sorununun idrakindeyiz. Düzensiz göçün istila olduğunu sürekli vurguladık. Telaşa kapılmadan tedbir geliştirmek, tetikte olmak durumundayız.

ATEŞLE OYNUYORLAR: Suriyelilerin ülkelerine güvenli, gönüllü ve onurlu dönüşleri siyasetimizin ana fikridir. Fransa’daki olayların Türkiye’ye sirayet etme ihtimalinden bahsedenlerin, Bursa Mudanya ve Kocaeli Dilovası’nda provokasyon çetelesi tutanların ateşle oynadıklarını, buna izin verilmemesi gerektiğini bildirmek istiyorum... Türkiye Fransa’ya benzemez, Türkiye onun bunun kirli emeliyle kaosa çekilemez. Herkes aklını başına alsın. Devlet, millet ve vatan üstünde kazı yaptırmayız. Yabancı istihbarat örgütlerine piyonluk yapanlara göz açtırmayız.