Gündem ‘Türkiye Yüzyılı milli vizyondur’

‘Türkiye Yüzyılı milli vizyondur’

03.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıldır kazandırdıkları eser ve hizmetleri “Türkiye Yüzyılı’nın girizgâhı ve besmelesi” olarak kabul ettiklerini, Türkiye Yüzyılı atılımını da tıpkı 2023 vizyonu gibi siyasi değil, milli bir vizyon olarak gördüklerini dile getirdi.

‘Türkiye Yüzyılı milli vizyondur’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece ulaştırma ve haberleşme alanında gerçekleştirdikleri yatırımların tutarının 200 milyar doları bulduğunu, alt yapı üzerinde ülkemizi dünyanın en büyük siyasi ve ekonomik güçlerinden biri haline getirmek için yeni bir hamleye hazırlandıklarını söyledi. Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz bu atılımı, tıpkı 2023 hedeflerimiz gibi siyasi değil, milli bir vizyon olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar-Şuhut Yolu Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

HEDEF 30 BİN KİLOMETRE: Afyon, Marmara’nın, Karadeniz’in, Akdeniz’in, ülkemizin batısından doğu ve güneydoğusuna uzanan tüm güzergahlarının kavşak noktasıdır. Termalin, sanayinin, ticaretin, tarımın, turizmin şehri Afyon’un merkezi ile Şuhut ilçemizi buluşturan 22 kilometrelik bölünmüş yolun hayırlı olmasını diliyorum... Açılışını yaptığımız her yolla 2023 yılında ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Hükümete geldiğimizde ülkemizin bölünmüş yol uzunluğu sadece 6 bin 100 kilometreydi. Biz 20 yılda yaklaşık 23 bin kilometre yeni yol yaparak bu rakamı 29 bin kilometreye yaklaştırdık. Karayolu yatırımlarında pek az eksiğimizin kaldığı bir döneme kavuştuk. Sadece yüksek standartlı bölünmüş yol yapmakla kalmıyor, diğer yollarımızın kalitesini de yükseltiyoruz. Amacımız bu ülkenin istisnasız her yerine karayoluyla kolayca erişilebilmesini sağlamaktır. Vatandaşlarımız bu yolları kullanarak sevdiklerine kolayca kavuşuyor, tatillerini rahatça yapıyor.

Haberin Devamı

200 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM: Daha bunun şimdilik 1439 kilometreyi bulan hızlı ve yüksek hızlı demir yolu baştan aşağı yenilediğimiz konvansiyonel hatları var. Daha bunun pek çok şehrimizde Bakanlığımızca inşa edilip işletilen metroları, raylı sistemleri, lojistik merkezleri, istihkak hakları, 57 ilimize yaygınlaştırdığımız havalimanları var... Türkiye’ye sadece ulaştırma ve haberleşme alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımların tutarı 200 milyar doları buluyor.

YENİ BİR HAMLE: Ülkemize 20 yıldır eser ve hizmet siysetiyle kazandırdığımız her yatırımı, projeyi, milletimizin hanesine yazdırdığımız her başarıyı Türkiye Yüzyılı’nın girizgahı, besmelesi olarak kabul ediyoruz. Şimdi bu alt yapı üzerinde ülkemizi dünyanın en büyük siyasi ve ekonomik güçlerinden biri haline getirmek için yeni bir hamleye hazırlanıyoruz. Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz bu atılımı, tıpkı 2023 hedeflerimiz gibi siyasi değil, milli bir vizyon olarak görüyoruz. 

Haberin Devamı

Erdoğan, Bahçeli’yi evinde ziyaret etti

ANKARA Milliyet - Cumhur İttifakı’nın genişleme ihtimalinin konuşulduğu bir ortamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

‘Türkiye Yüzyılı milli vizyondur’

Yılın ilk görüşmesi, Bahçeli’nin Çayyolu semtindeki evinde gerçekleşti. Bahçeli, Erdoğan’ı evinin girişinde karşılarken, Cumhur İttifakı’nın iki lideri gazetecileri selamladıktan sonra görüşmeye geçti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Bahçeli, Erdoğan’ı, makam otomobiline kadar eşlik ederek uğurladı.

Basına kapalı görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak kulislerde Cumhur İttifakı liderlerinin 14 Mayıs seçimine yönelik hazırlıklar başta olmak üzere iç ve dış politika gündemindeki konuları kapsamlı olarak değerlendirdikleri konuşuldu.

Erdoğan, Çarşamba akşamı konuk olduğu TRT canlı yayınında Cumhur İttifakı’nın genişleme ihtimali ile ilgili soruya verdiği yanıtta “Cumhur İttifakı, birlik ve beraberliğin siyasetteki adresidir. Türkiye’nin bekası için yerli ve milli bir anlayışla siyaset yapan herkese kapımız açıktır. Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti, MHP ve BBP olarak güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir. İttifakın yaslandığı değerlere inanan ve saygı gösterenlerle yol yürüyebiliriz. Bu anlamda yeni gelişmeler olursa bunu da olumlu karşılarız. Devlet Bey’i evinde ziyaret edeceğim” demişti.