Gündem Türkiye'den Gazze'ye sağlık koridoru! 23 hasta Ankara'ya getirildi

Türkiye'den Gazze'ye sağlık koridoru! 23 hasta Ankara'ya getirildi

29.11.2023 - 18:25 | Son Güncellenme:

Gazze'den 23 hasta ve 21 refakatçi daha uçakla Ankara'ya getirildi. Gazze'den gelen 3. tahliyeleri Sağlık Bakanı Koca havalimanında karşıladı.

Gazze’ye ulaştırılmak üzere yaklaşık 8 ton ilaç ve tıbbi malzemeyi Mısır'daki El Ariş Havalimanı'na götüren Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı C-130 tipi uçak, yardımların teslim edilmesinin ardından Gazzeli hasta ve refakatçilerini aldı. Uçak, Türkiye'de tedavi görecek 23 yaralı ve 21 refakatçi ile birlikte El Ariş Havalimanından havalandı ve Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na iniş yaptı. Çoğunluğu çocuk olan hastalar tedavi edilmek üzere hastanelere sevk edildi.

Haberin Devamı

SAHRA HASTANESİ AÇIKLAMASI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda Türkiye’ye getirilen 23 hasta ve beraberindeki 21 refakatçiyi Etimesgut Askeri Havalimanında karşıladı. Hastaları karşıladıktan sonra burada basın açıklaması yapan Bakan Koca, Gazze’den dördüncü tahliyenin yapıldığını belirterek, “Bugüne kadar gelen hasta sayısı 114, 86 refakatçiyle birlikte toplam 200 kişiyi Gazze’den getirmiş olduk. Bugün gelen 23 hastamızdan 4'ü onkoloji hastası. Ağırlıklı çocuk ve gençlerden oluşan bir hasta grubu. En küçüğü 7 aylık bir bebeğimiz ve hastaların ağırlıklı kısmı ortopedi ile ilgili. Kırıkların ve travmaları olan, ayrıca göz ile ilgili travma sorunu olan 1 hastamızla birlikte toplamda 23 hasta. Bu hastalarımızı Etlik Şehir Hastanesine almış olup, hemen tedavilerini planlamış olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Birkaç günde nerede kuracağımızın kararını netleştirmiş olacağız”

Kurulacak olan sahra hastaneleri ile ilgili soruyu da değerlendiren Bakan Koca, sözlerine şöyle devam etti:
“Sahra Hastaneleri ile ilgili dün bizim Mısır’da olan sağlık ekibimiz, Gazze’de inceleme yaptılar. 3 bölge tespit edilmişti. Bu bölgelerin fizibilitesi yapılmış oldu. Önümüzdeki birkaç günde nerede kuracağımızın kararını netleştirmiş olacağız. Gazze’nin içerisinde olacak. Biz Refah sınır kapısına yakın bölgede güvenilir olduğunu düşündüğümüz bölgede planlıyoruz. 3 ülkeden oluşan koordinasyon ekibi yakın iletişim halinde. Güvenli bir bölge olmasını önemsiyoruz. Biz erken dönemde hastaları Gazze’de tedavi etmek istiyoruz.”

Tahliyeler devam edecek

Bakan Koca, bir gazetecinin yeni tahliyelerin olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise tahliyelerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini ifade etti.

Türkiyeden Gazzeye sağlık koridoru 23 hasta Ankaraya getirildi

7 aylık Asraf bebek ve 22 Gazzeli hasta Etlik Şehir Hastanesine sevk edildi

Türkiye’nin Gazze’deki hastalara ve vatandaşlara yönelik yardımları devam ediyor. Bu çerçevede Türk Hava Kuvvetlerine ait C-130 kargo uçağı, 7 aylık Asraf bebeğin de yer aldığı 23 çocuk hasta ve 21 refakatçi olmak üzere toplamda 44 kişiyi Türkiye’ye getirdi. Ankara’daki Etimesgut Askeri Havalimanı’na inen C-130 kargo uçağındaki hasta ve refakatçiler, hazır bekletilen ambulanslarla hızlı bir şekilde Etlik Şehir Hastanesine tedavileri yapılmak üzere sevk edildi.

Haberin Devamı

Türkiyeden Gazzeye sağlık koridoru 23 hasta Ankaraya getirildi

88 kanser hastası Türkiye’ye getirildi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından Türkiye ile Mısır koordinasyonunda gerçekleştirilen sağlık diplomasisinin ardından 16 Kasım tarihinde 27 hasta ve 13 refakatçi, Refah sınır kapısından geçerek Mısır’ın El-Ariş Havalimanına getirilmişti. Daha sonra ise Gazzeli hasta ve refakatçiler Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait A400 tipi kargo uçağıyla Türkiye’ye transfer edilmişti. Akabinde ise Türkiye, sağlık diplomasisine hız kesmeden devam ederek, 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçinin 20 Kasım’da

Türkiye’ye getirilmesini sağlamıştı.
İsrail tarafından bombalanan Türk Filistin Dostluk Hastanesinin sağlık hizmeti verememesiyle Türkiye’ye getirilen kanser hastası Gazzelilerin ardından ilk defa yaralı 3 Gazzeli çocuk tedavi için uçak ambulans ile Türkiye’ye 23 Kasım’da getirilmişti.

Haberin Devamı

Etlik ve Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi görüyorlar

Türkiye, Mısır ve İsrail iş birliğiyle yürütülen transfer süreci sonrası hastalar, önce pandemi ardından 6 Şubat depremlerinde sağlık merkez üssü olan Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerinde tedavi altına alındı.
Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Etimesgut Askeri Havalimanında yaptığı açıklamada, bugüne kadar 200 Gazzeli’nin Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.