Gündem Üç ayaklı yarışta saflar netleşiyor

Üç ayaklı yarışta saflar netleşiyor

24.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı zoom toplantısının ardından parti içindeki saflar, netleşmeye başladı.

Üç ayaklı yarışta saflar netleşiyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP kulislerine göre parti içinde üç grup yer alıyor. Kulislere göre Kılıçdaroğlu grubu, İmamoğlu grubunun yanı sıra değişim isteyen, ancak hiçbir gruba dahil olmayan “üçüncü yolcular” bulunuyor.

Haberin Devamı

İmamoğlu’nun zoom toplantısında görüntülerde Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, PM üyeleri Onursal Adıgüzel, Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Engin Altay, Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanı Özgür Özel yer alırken videoda ismi geçen PM i Meclisi üyesi isimler de şöyle:

“Selin Sayek Böke, Gökhan Zeybek, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık, Erbil Aydınlık, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun, Turan Aydoğan, Hakkı Suha Okay, Yaşar Seyman, Veli Ağbaba, Murat Emir.”

Ancak videoda ismi geçen bazı isimler daha sonra Genel Merkez’e İmamoğlu’yla birlikte hareket etmediğini ifade etti.

CHP’de hiçbir gruba dahil olmayan, yaşananlardan memnuniyetsiz olan, değişim isteyen birkaç grup daha var. Bu gruplar üçüncü yol arayışını sürdürüyor. CHP kulislerine göre Oğuz Kaan Salıcı ve yakın çalışma arkadaşları ortada duruyor.

Haberin Devamı

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Kılıçdaroğlu ile hareket ediyor. Kaftancıoğlu’nun, Salıcı’yla da yakın olduğu ifade ediliyor. Salıcı’nın ortada olduğu, ancak Kılıçdaroğlu’nun yanında durabileceği de kulislerde konuşuluyor.

TBMM Grubu’nda ise Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu grupları başa baş gidiyor. Belediye başkanlarında ağırlığın Kılıçdaroğlu’nda olduğunu ifade eden kaynaklar, Ankara ve İstanbul’da mahalle delegelerinde de Kılıçdaroğlu’nun bir adım önde olduğunu ifade ediyor.