Gündem ‘Üç durumun üzerinde duruyorum’

‘Üç durumun üzerinde duruyorum’

17.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında dün Uşak’ı ziyaret etti.

‘Üç durumun üzerinde duruyorum’

Akşener kentte bulunan Kemalöz Kapalı Pazar Yeri ve Dikilitaş esnaflarını ziyaret etti. Pazar esnafını ve caddedeki dükkanları dolaşarak vatandaşların sıkıntılarını dileyen Akşener, yerel seçimlerde partisine ve Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür için destek istedi. 

Haberin Devamı

Esnaf ziyareti sırasında inşaat malzemeleri satan bir işletme sahibi emekli maaşlarının düşüklüğünden dert yandı ve ekonomik sıkıntılar çektiğini dile getirdi. Akşener ise işletme sahibine “Muhalefet olarak üç durumun üzerinde duruyorum. Bunlar ise emekliler için seyyanen zam ve en düşük emeli maaşın asgari ücret olmasını istiyoruz. İkincisi atanamamış öğretmenler ve öğretmenliğe atanmak için yapılan mülakatın kaldırılması için uğraşacağım” dedi. 

Bir erkek kuaför salonuna giren Akşener işletme sahibine fiyatları sorduktan sonra, “Maliyetler çok pahalandı. Yani bu fiyatla ev bakamazsınız” diye konuştu. Ziyaret sırasında bir vatandaş suçsuz yere oğlunun hapishanede yattığı ve bir yaşındaki torununun babasını görmediğini dile getirerek Akşener’den af yasası için destek istedi.