Gündem Üç yıldızlı mesaj

Üç yıldızlı mesaj

27.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye ile ABD silahlı kuvvetleri arasında son bir hafta içinde denizde ve havadaki iş birliği dikkati çekti.

Üç yıldızlı mesaj

AYDIN HASAN Ankara- Ağustos ayı içindeki gelişmeler özetle şöyle:

Haberin Devamı

ABD Deniz Kuvvetleri’nin Akdeniz’deki 6. Filosu’nun amiral gemisi USS Mount Whitney, 18-20 Ağustos tarihlerinde İstanbul’a liman ziyaretinde bulundu. Amiral gemisi İstanbul’dan ayrılırken, güdümlü füze kruvazörü USS Normandy Aksaz’a demirledi.

25 Ağustos’ta ise dünyanın en büyük uçak gemisi olan USS Gerald R. Ford (CVN 78), Antalya’ya geldi. Yunanistan’ın Pire limanından yola çıkan USS Gerald R. Ford, Antalya yolunda Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu’nun yanı sıra Göksu, Gediz, İmbat, Meltem, Burakreis gemileri ile eğitim faaliyetinde bulundu. ABD uçak gemisi; Türk F-16 savaş uçakları, KC-135 tanker uçakları ile deniz karakol uçakları P-72’ler ile koordinasyon içinde Doğu Akdeniz’de bir dizi tatbikat icra etti. 

Haberin Devamı

Önceki gün ABD 6. Filo Komutanı ve NATO Deniz Vurucu ve Destek Kuvvetleri Komutanı Koramiral Thomas Ishee, Gölcük Ana Deniz Üssü’ndeki Donanma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Konuk koramirali, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız ağırladı.

Türk hava indirme komandoları ile ABD’nin Avrupa ve Afrika Kara Komutanlığı personelinin katılımıyla ise 22-23 Ağustos tarihlerinde Kayseri’de Agile Spirit 2023 Tatbikatı’nın hava indirme safhası icra edildi.