Gündem Ucuza uçak bileti bulmanın yolları

Ucuza uçak bileti bulmanın yolları

26.04.2018 - 12:19 | Son Güncellenme:

Ulaşım araçları arasında belki de en pahalı olanı uçaktır. Aniden çıkılacak yolculuklarda maddi açıdan en zorlayıcı bölüm kısa zamanda ucuz uçak bileti bulmak olacaktır. Fakat seyahati seviyorsanız ve paranızın büyük bölümünü uçak biletine değil aktivitelere harcamak istiyorsanız ucuza uçak bileti bulmak önceliğiniz haline gelmelidir. Birkaç ipucuyla ucuza uçak bileti bulup seyahat bütçenizi sarsmadan yolculuğa çıkabilirsiniz. İşte o maddeler...

Ucuza uçak bileti bulmanın yolları

  • Uçak bileti arama motorlarını kullanın

Uçak bileti arama motorları sizin için rahat ve hızlı bir yöntem sağlar. Bu sitelerdeki havayolları seçeneği fazladır bu da size ucuz biletin kapısını açar. Aynı zamanda bu tür sitelere kaydolarak bilgilendirme mailleri alabilir, fiyat haritalarını inceleyebilirsiniz. Birden fazla seçeneğiniz olduğundan hepsine bakmadan uçak bileti almamanız önerilir. Nereden daha ucuz uçak bilet bulacağınız belli olmaz.

  • Havayollarının mail bültenlerine üye olmayı unutmayın

Havayollarının kendi mail bültenleri mevcuttur. Bu mail bültenlerine üye olmak sizin ucuza uçak bileti bulmanızı sağlarken aynı zamanda size özel ufak promosyonlar da sunabilir. Hem fırsatlardan hemen haberdar olacaksınız hem de size özel tekliflerin tadını çıkartabileceksiniz.

  • Seyahat tarihleriniz gevşetin

Ucuz uçak bileti almanın bir başka ipucu ise seyahat tarihleri arasındaki mesafedir. Yolculuğunuzdan 4 – 10 hafta önce alacağınız uçak biletleri sizin için kolaylık sağlayabilir. Aynı zamanda aldığınız saat de bu noktada mühimdir. Sabahın erken saatlerinde ve gece uçuşlarında bilet fiyatları daha ucuzdur.

Gideceğiniz yere göre bilet alımınızı da seçebilirsiniz. Bir yere tam sezonunda gitmek her zaman bir miktar daha pahalıdır. Bu nedenle sezon öncesi ve sonrası fiyatların yarısına uçak bileti bulmanız çok olasıdır.

  • Erken rezerveasyon fırsatlarını değerlendirin

Ocak ve Şubat ayları erken rezervasyon için altın bir zamandır. Bu aylarda turizm şirketleri özellikle indirim yaparlar. O tarihler de yolculuk yapmanız gerekmez fakat bu fırsatlardan yararlanarak yaz tatiliniz için biletlerinizi oldukça ucuza kapatabilirsiniz.

  • Alternatif havalimanlarını kullanılabilir

Gitmek istediğiniz ve yaşadığınız şehre iyice bakın. Birden fazla havalimanı var ise uçuşlar arasında fiyat farkı da vardır. Aynı zamanda gideceğiniz yere yakın bir yer seçerek ucuza uçak bileti alıp yolculuğunuzun devamını otobüsle, trenle yapabilirsiniz. Bu tür firsatları ve durumları inceleyin, bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.

  • Rotanızda esnek olun

Normalde yolculuğunuza göre bilet ararken bazen de ucuza bulduğunuz biletleri değerlendirebilirsiniz. Araştırmalarınız sonucunda ucuza gidebileceğiniz yerler bulmuşsanız küçük rotasyon değişiklikleriyle daha ucuza yolculuklar yapabilirsiniz.

  • Komunuzu kimi zaman gizleyin

Konumuza göre uçak bilet fiyatları değişebilir. Bu dezavantajı kendi lehinize çevirebilirsiniz. VPN ayarlarını saklayacak uygulamalarla ucuza bilet bulmanız çok olasıdır. Böylece başka bir ülkeden uygulama yaptığınızı düşünerek havayollarını kendi oyunlarına düşürebilirsiniz.