Gündem Ukrayna’da yakalanan FETÖ’cü: İş için gittim

Ukrayna’da yakalanan FETÖ’cü: İş için gittim

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MİT Başkanlığı’nca düzenlenen operasyon sonucu, terör örgütünün “Azerbaycan kasası” İsa Özdemir ile Ukrayna’da yakalanan iş insanı Salih Zeki Yiğit, hakkındaki soruşturmanın yürütüldüğü Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Ukrayna’da yakalanan  FETÖ’cü: İş için gittim

FETÖ’nün Mersin’deki iş insanları yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce verilmiş 2 ayrı yakalama kararı bulunan Yiğit, kendisini görüntüleyen gazetecilerin “Neden yurt dışına kaçtınız?” sorusunu “Kaçmadım. İş icabı gittim, sonra da orada kaldım” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Himmet transferi

Zanlı, “İş adamlarının il imamı olduğunuz söyleniyor” iddiasına yanıt olarak da “Bakacağız” ifadelerini kullandı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Kimse Yok mu Derneği’nin Mersin Şube başkanlığını yapan, kapatılan Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ASİAD) de üyesi olan Yiğit’in, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

Mersin’de örgüte bağlı iş adamlarının imamlığını yürüttüğü iddia edilen Yiğit’in “himmet” adı altında topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer ettiği de belirlenmişti.

Yazarlar