Gündem Ulaşımda kontak kapatma eylemi ‘şimdilik’ rafa kalktı

Ulaşımda kontak kapatma eylemi ‘şimdilik’ rafa kalktı

26.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’daki özel halk otobüslerinin abonman biletlileri ve ücretsiz binişleri taşımama eylemi yerel seçim tartışmaları gölgesinde devam ederken, yeni bir uzlaşı virajına gelindi. Özel halk otobüslerinde ücretsiz taşıma da tekrar başladı.

Ulaşımda kontak kapatma eylemi ‘şimdilik’ rafa kalktı

HANDE ATILGAN Ankara - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, eyleme katılan 21 halk otobüsünün bağlanmasının ardından, Tüm Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) dün için yaklaşık 600 aracın katılması beklenen bir kontak kapatma kararı almıştı. Düğüm önceki akşam esnaf cephesinden gelen açıklama ile çözüldü. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın cumartesi günü yaptığı “otobüsleri bize satın” çağrısını kabul eden esnaf, satış işlemlerinin 1 Ekim’e kadar tamamlanmasını talep etti. Uzlaşı üzerine dünkü kontak kapatma eylemini de iptal eden otobüsçüler, geçen hafta başladıkları abonmanlı ve ücretsiz taşıma durdurma eylemini de bıraktı.

Haberin Devamı

Esnaf dün yaptıkları görüşmeler ışığında da satış veya gelir desteği işlemleri tamamlanmazsa bu kez 1 Ekim’de kontak kapatacakları yönündeki kararlarından da vazgeçti.

Satışların ardından esnafın iş akdinin devamı için görüşmeler yapılacağı belirtilirken, daha önce bağlanan 21 aracın da hizmete devam ettiği bildirildi.

‘HERKESİN OYUNA TALİBİM’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararını değerlendirerek, “Parti, bölge ayırt etmeksizin herkesin oyuna talibim” dedi.

Yavaş, gazetecilerle bir araya gelerek, Gölbaşı’nda atıl araziye kurulan ve yarın açılışı yapılacak Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’na ilişkin bilgi verdi. 

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yavaş, İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararının ve İYİ Parti ile herhangi bir temasının olup olmayacağının sorulması üzerine şunları söyledi: 

“Ankara’da 4 milyon 200 bin seçmen var. Ne kadarı oy kullanır bilmiyorum ama ben hepsinin oyuna talibim. 2019 yılında seçime girerken vaatlerle girdik. Yeni seçime yaptığımız icraatlar ile gireceğiz. Belediyeciliğe farklı bir bakış getirdiğimizi düşünüyoruz. Ankara halkının önüne çıkıp, ‘yaptığımız hizmetleri beğeniyorsanız bize oy verin’ diyeceğiz. Bunu da yaparken şu seçmen bu seçmen diye ayırmadan hepsinden oy istiyoruz. Nasıl kimseyi ayırmadan hizmet ettiysek yine kimseyi ayırmadan hepsinden oy istiyoruz.” 

BAKAP’ın, 3,7 milyon metrekarelik alana kurulduğunu aktaran Yavaş, rengarenk bitkiler, aromatik meyveler, seralar, üretim alanları, göletler, etkinlik alanları, spor sahaları dolu olan alanın her hafta on binlerce Ankaralı’yı ağırlayacağını ifade etti.