Gündem Uludağ'da 'uyuyamayan' meşhur ayı ailesi kameraya yakalandı

Uludağ'da 'uyuyamayan' meşhur ayı ailesi kameraya yakalandı

08.12.2023 - 09:22 | Son Güncellenme:

Uludağ’da kış uykusuna yatamayan ayılar yemek yerken görüntülendi.

Uludağ’ın “Uyuyamayan” ayı ailesi olarak bilinen ayılar, vatandaşlar tarafından beslendi. Kış uykusuna yatamayan ayılar, yiyecek bulmak için Sarı Alana kadar indi. Ayıları gören günübirlikçi vatandaşlar, yanlarında getirdikleri yiyecekleri ayı ailesiyle paylaştı. 4 kişilik ayı ailesi, verilen yiyecekleri afiyetle yedi. O anlar anbean amatör kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Uludağda uyuyamayan meşhur ayı ailesi kameraya yakalandı

Doğaseverler, Milli Parklar Müdürlüğü'nün ormandaki ayıları beslemesi gerektiğini, beslerse ormandaki ayıların yerleşime inmeyeceğini dile getirdiler.

Uludağda uyuyamayan meşhur ayı ailesi kameraya yakalandı

SİNİRLENEN AYI BÖYLE SALDIRDI

Bursa’da Uludağ’a çıkan vatandaşlar gördükleri ayı ailesini izlemek için araçlarıyla durdu. Ayılara bir süre seslenen şahıslar ayının bir anda saldırmasıyla korku dolu anlar yaşadı. Türkiye’nin en büyük kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kar yağışının başlamasıyla bazı vatandaşlar Uludağ’a koştu.

Uludağda uyuyamayan meşhur ayı ailesi kameraya yakalandı

Sarıalan’da yemek arayan ayıları gören bazı kişiler ise araçlarıyla durup ayıları izlemek istedi. Araçtan ayılara bir süre seslenen kişiler, anne ayıyı tedirgin edince, ayının kendilerine saldırmasıyla korku dolu anlar yaşadı. Garip sesler çıkaran vatandaşların korku dolu anları ise cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.