Gündem Üniversite kayıtları ne zaman? Ek yerleştirme tarihi belli oldu mu?

Üniversite kayıtları ne zaman? Ek yerleştirme tarihi belli oldu mu?

13.08.2019 - 09:52 | Son Güncellenme:

YKS 2019 yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapan milyonlarca üniversite adayından tercih ettiği üniversiteye yerleşen öğrenciler üniversite kayıtlarının ne zaman olacağını merak ediyor. ÖSYM, üniversite kayıt tarihlerini açıkladı. Peki, ek yerleştirme tarihi belli oldu mu?

Üniversite kayıtları ne zaman Ek yerleştirme tarihi belli oldu mu

2019-2020 eğitim yılında üniversiteye başlayacak olan öğrenciler kayıtların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Üniversite kayıtları için tarih belli oldu. Ek yerleştirme ise henüz netleşmedi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

YKS EK YERLEŞTİRME

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ek Yerleştirme Ücreti, 20,00 TL’dir.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme tarihleri henüz belli olmadı.