Gündem Üniversitede ‘kaset’ operasyonu: 4 gözaltı

Üniversitede ‘kaset’ operasyonu: 4 gözaltı

16.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin (57) uygunsuz görüntülerini çekip, bunun karşılığında kadro alınması olayına karıştığı iddia edilen üniversite personeli 4 kişi gözaltına alındı.

Üniversitede ‘kaset’  operasyonu: 4 gözaltı

Görevden alındı

Haberin Devamı

‘Paralel yapı’nın haziranda, üniversitede yapılanmak için dönemin Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin genç bir kadınla olan görüşmesini kayda aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edilmişti. 12 Kasım’da Kurtcephe hakkındaki soruşturmalar nedeniyle YÖK tarafından görevden alındı. AÜ Rektörlüğü’ne 2008 yılında atanan ve 7 yıldır bu görevi sürdüren Kurtcephe’nin yerine, AÜ Hastanesi eski başhekimi ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal vekaleten atandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurtcephe’nin uygunsuz görüntülerinin elde edilmesine yönelik soruşturma kapsamında dün sabah operasyon düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında memur kadrosuna atanan S.A. ile aracılık yapan Döner Sermaye İşletme Müdürü H.D.’nin de bulunduğu belirtildi.