Gündem Unkapanı Köprüsü trafiğe açıldı

Unkapanı Köprüsü trafiğe açıldı

11.03.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

Unkapanı köprüsü, bağlantı noktasındaki ayrılma nedeniyle ulaşıma kapatılmıştı. Saatler süren çalışmanın ardından köprü trafiğe açıldı.

Unkapanı Köprüsü trafiğe açıldı

Unkapanı Köprüsü, bağlantı noktasındaki ayrılma nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Unkapanı Köprüsünde 20 santimetreye yakın açıklık meydana geldi. Olay yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri ekipleri sevk edildi. Ekipler köprüyü onarım çalışmalarına başladı. 

Haberin Devamı

"TAMAMEN KAPATABİLİRSEK TRAFİĞE AÇACAĞIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürü İlker Aslan, "1-2 saat öncesinde tarafımıza bilgi geldi. Unkapanı Köprüsü'nde görmüş olduğunuz gibi derzlerde bir açıklık oldu. Ekiplerimizle geldik, olay yerinde incelemede bulunduk. Mevsim şartlarında rüzgarın etkisinin biraz fazla olması, lodosun ve poyrazın şiddetinden dolayı dubanın üzerinde duran bir köprüde olduğumuz için tırnaklarda, derz aralarında bir açıklık oldu. Şu anda deniz üzerinde römorkörlerimiz ve vinçli cihazlarımızla açıklığı kapatmak için müdahalede bulunmaya çalışıyoruz. Hava şartları normalleşmeye başladığı zaman, rüzgarın şiddeti azalmaya başladığı zaman açıklık kendiliğinden de kapanacaktır. Biz mekanik ve teknik açıdan en azından vatandaşları mağdur etmemek adına açıklığı minimize etmeye çalışıyoruz. Köprü UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararı doğrultusunda kış döneminde haftada iki kez, yaz döneminde haftada bir kez deniz trafiğine açılıp kapanıyor. Şu anda 20 santimetre civarında köprünün derzinde açıklık var. Köprü açıklığını minimize ettiğimiz zaman en azından bir şeridini trafiğe açmaya çalışacağız. Tamamen kapatabilirsek bütün şeridi olduğu gibi trafiğe açacağız" dedi.

Haberin Devamı

Unkapanı Köprüsü trafiğe açıldı

Unkapanı Köprüsü'nde trafiğin  tamamen durmasına neden olan ayrılma tamir edilmeye çalışılıyor. Köprü römorkörlerle çekilerek açılıp kapatılarak tekrar yerine oturtulmaya çalışıyor. Bölgedeki hareketlilik havadan görüntülendi.

Unkapanı Köprüsü'nü tekrar eski haline getirip yaya ve araç trafiğine açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalar sırasında köprünün ayrıllan kısmının bulunduğu dev duba römorkörlerle çekilerek açıldı. Hemen ardından tekrar kapatılarak iki köprü dubasının kusursuz bir şekilde birleştirilmeye çalışıyor. Bölgedeki çalışmalar dronla görüntülendi.

Unkapanı Köprüsü trafiğe açıldı

TRAFİĞE AÇILDI

Unkapanı köprüsü, bağlantı noktasındaki ayrılma nedeniyle ulaşıma kapatılmıştı. Saatler süren çalışmanın ardından köprü trafiğe açıldı.