Gündem Unkapanı Köprüsü neden trafiğe kapatıldı? Unkapanı Köprüsü nerede kaç yılında yapıldı? Tarihçesi...

Unkapanı Köprüsü neden trafiğe kapatıldı? Unkapanı Köprüsü nerede kaç yılında yapıldı? Tarihçesi...

11.03.2022 - 17:20 | Son Güncellenme:

Unkapanı Köprüsü nerede sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bağlantı noktasında ayrılma yaşandı. Bu nedenle ulaşıma kapandı. Peki Unkapanı Köprüsü nerede hangi ilçeleri birbirine bağlıyor. Kaç yılında inşaa edildi?

Unkapanı Köprüsü neden trafiğe kapatıldı Unkapanı Köprüsü nerede kaç yılında yapıldı Tarihçesi...

Unkapanı Köprüsü nerede sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Unkapanı Köprüsü bağlantı noktasında ayrılma meydana geldi. Ayrılma nedeni ile Unkapanı Köprüsü ulaşıma kapatıldı. Peki Unkapanı Köprüsü nerede hangi ilçede kaç yılında yapıldı?

Haberin Devamı

UNKAPANI KÖPRÜSÜ NEREDE?

Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü, İstanbul'da tarihî yarımadayı Beyoğlu yakasına bağlayan bir köprüdür. Fatih ilçesine bağlı Unkapanı Küçükpazar bölgesiyle Beyoğlu ilçesine bağlı Azapkapı semtlerini birbirine bağlar. Aksaray semtinden başlayarak Unkapanı'na gelen Atatürk Bulvarı'nın devamı niteliğindedir.

Unkapanı Köprüsü neden trafiğe kapatıldı Unkapanı Köprüsü nerede kaç yılında yapıldı Tarihçesi...

UNKAPANI KÖPRÜSÜ KAÇ YILINDA YAPILDI?

TBMM’nin 24 Nisan 1930 tarih ve 411 sayılı kararıyla ‘‘Gazi Mustafa Kemal Köprüsü’’ olarak adlandırılan köprünün projesi 1930’da tamamlanmış ve 1935’te gerçekleştirilen ihale ile yapımı Alman firmalar grubuna verilmiştir. Günümüzde Atatürk Köprüsü adını taşıyan, halk arasında yaygın olarak “Unkapanı Köprüsü” olarak isimlendirilen köprü 1940 yılından günümüze kadar hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

Atatürk (Unkapanı) Köprüsü, Azapkapı-Unkapanı semtleri arasında ulaşımı sağlamakta olup, 24 adet taşıyıcı yüzer dubanın üzerine kuruludur. Boyu 453,5 m, genişliği 25 m olan Köprü, İstanbul trafiğinde ana arter ulaşım yolu niteliğindedir.