Gündem Utandıran dava! Ünlü balerine hapis cezası

Utandıran dava! Ünlü balerine hapis cezası 

24.03.2022 - 12:45 | Son Güncellenme:

Sarıyer’deki bir marketten et çalmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan balerin Evlin Avidor, “hırsızlığa teşebbüs” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın daha önce başka bir suçtan mahkum olmamasını gerekçe göstererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Utandıran dava Ünlü balerine hapis cezası

İstanbul Sarıyer’de bir markette alışveriş yapan balerin Evlin Avidor, 150 liralık etlerin ödemesini yapmadığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Yapılan işlemlerin ardından market sahibinin şikayeti üzerine Evlin Avidor hakkında, “nitelikli hırsızlığa teşebbüs” suçundan dava açıldı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Evlin Avidor avukatıyla birlikte katıldı.

Haberin Devamı

Esasa ilişkin savunmasını yazılı sunan Avidor’un avukatı duruşmada yaptığı savunmada, “Sanık sadece poşeti unutmuştur. Diğerlerini zaten ödemiş. Uyarıldığında da ödemeye çalışmış ancak bunu başaramamıştır. Çünkü müşteki istememiştir” dedi.

Utandıran dava Ünlü balerine hapis cezası

“UNUTMASI ANORMAL DEĞİLDİR”

Müvekkilinin suç işleme kastı olmadığını söyleyen avukat, “Sanık o dönem dalgındır. Çünkü özel hayatında sıkıntılar mevcuttur. Boşanma davası vardır. Unutması anormal değildir” dedi.

Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Evlin Avidor’u, “hırsızlığa teşebbüs” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın geçmişteki halini ve bir suçtan dolayı mahkum olmaması sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

'UTANIYORUM' DEMİŞTİ

Sanık Evlin Avidor mahkemede yaptığı ilk savunmada, “Ben yıllardır aynı marketten alışveriş yaparım. O sırada boşanma davası gibi problemlerim vardı. O yüzden dalgındım. Almış olduğum etleri ayrı bir poşete koymuştum. Jet kasadan ürünleri geçirdim. Kredi kartı ile ödeme yaptım. Ancak ayrı poşetteki et paketini kasaya okutmamışım. Bunun farkında bile değilim. Bir görevli geldi. Beni uyardı. 'Farkında değilim. Hemen ödeyeyim' dedim. Kasıtlı olarak yapmadım. Ancak yine de hakkımda hırsızlık iddiasıyla işlem yapıldı. Bale öğretmenliği yapıyordum. Bu olay nedeniyle işimden oldum. Böyle bir dava nedeniyle mahkemeye gelmekten utanıyorum. Onur kırıcı bir durum” demiş