Gündem ‘Vaatlerimi çalıp metne yazmışlar’

‘Vaatlerimi çalıp metne yazmışlar’

05.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CNNTürk’te soruları yanıtladı.

‘Vaatlerimi çalıp metne yazmışlar’

Millet İttifakı’nın “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” için “Benim vaatlerimi çalıp metne yazmışlar” ifadesini kullanan İnce, “Metinde laiklik, eğitim, cemevleri yok. 6 lider bu metni benim kadar okumamıştır, yardımcıları okumuştur. Baştan savma oturmuşlar yazmışlar. Mutabakat metninde Atatürk yok. 3 yerde Atatürk geçiyor. Atatürk Orman Çiftliği ve Atatürk Havalimanı olarak geçiyor. Ürkek korkak bir metin” dedi. 

Haberin Devamı

Partisinin oyunun masadaki dört partiden daha yüksek olduğunu savunan İnce, ittifaka katılıp katılmama konusundaki soruya ise, “Davet yok, böyle bir beklentim de yok. Ben olursam orada Atatürk olur. Dereyi görmeden paçalar sıvanmaz” yanıtını verdi. 100 bin imza toplanırsa, aday olacağını belirten İnce, “Aday Kılıçdaroğlu olursa kazanmasını ister misiniz?” sorusuna ise, “Ben kazanamazsam o kazansın isterim” karşılığını verdi.

Öte yandan İnce, Twitter’dan Erdoğan’ın Aydın’daki sözlerine tepki gösterdi. İnce “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına önce ‘sürtük’ dedi. Şimdi ise ‘bunlara öyle bir çakalım ki...’ diyor. Gitmene 99 gün kaldı. Her gün daha da seviyesizleşiyorsun, her gün daha da çirkinleşiyorsun Erdoğan!” ifadelerini kullandı.