Gündem Van'da operasyon: 88 kilogram kaçak külçe altını ele geçirildi

Van'da operasyon: 88 kilogram kaçak külçe altını ele geçirildi

17.03.2024 - 12:13 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da altın kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda bir aracın içine saklanmış 88 kilogram kaçak külçe altının ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da altın kaçakçılığına yönelik düzenlenen 'Ayar-2' operasyonunda 88 kilo kaçak külçe altın ele geçirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Vanda operasyon: 88 kilogram kaçak külçe altını ele geçirildi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, KOM Şube Müdürlüğünce yapılan 'Ayar-2' operasyonunda Edremit ilçesinde bir aracın içerisinde yapılan aramada zula yapılarak gizlenmiş halde; her biri 1 kilo ağırlığında olan 24 ayar 88 adet kaçak altın ele geçirildi. Operasyon sonucu piyasa değeri yaklaşık 215 milyon TL olan kaçak külçe altınlara el konuldu. Operasyonda 1 şüpheli yakalandı" dedi.

Operasyona katılan ekipleri tebrik eden Yerlikaya, "Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Milletimizin destek ve dualarıyla onlara da göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Vanda operasyon: 88 kilogram kaçak külçe altını ele geçirildi

Haberin Devamı

"İZMİR’DE DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KONAKLAMA İMKANI SAĞLAYAN 35 OTELE İŞLEM YAPILDI”

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’de düzenlenen “KALKAN-15” operasyonlarında düzensiz göçmenlere konaklama imkanı sağlayan 35 otel hakkında işlem yapılarak para cezası uygulandığını ve 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda İzmir’in Konak İlçesi Basmane bölgesinde düzenlenen “KALKAN-15” operasyonlarında düzensiz göçmenlere otelde konaklama imkanı sağlayan 35 otel hakkında işlem yapılarak para cezası uygulandığını ve 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya paylaşımında “Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı'nın katılımıyla ‘Düzensiz Göç’ ile mücadele kapsamında Konak ilçesi, Basmane bölgesinde bulunan 35 otele yönelik düzenlenen operasyonlarda, 40 düzensiz göçmen yakalandı. Bunlardan; 39’u geri gönderme merkezine teslim edildi. 1’i hakkında adli işlem yapılmak amacıyla göz altına alındı” ifadelerine yer verdi.