Gündem Vaşak ve 5 av köpeği karşılaştı! İnanılmaz anlar

Vaşak ve 5 av köpeği karşılaştı! İnanılmaz anlar

26.10.2023 - 10:03 | Son Güncellenme:

Çorum'da İskilip ilçesi kırsalında, nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak, avcılar tarafından görüntülendi. Avcılar, vaşak ve av köpeklerinin karşı karşıya geldiği anları cep telefonu ile kaydetti.

İskilip ilçesi Yanoğlan köyü yakınlarında avlanan avcılar, vaşakla karşılaştı. Av köpekleri vaşağın etrafını çevirdi ve bir süre gitmesine izin vermedi. Avcılar, yaşananları saniye saniye cep telefonu ile kaydetti

Haberin Devamı

 Görüntülerde vaşağın ağacın altında 5 av köpeğini yanına yaklaştırmadığı, zaman zaman onları korkutup, uzaklaştığı görüldü. Vaşak daha sonra ormana girerek, gözden kayboldu. 

VAŞAK İLE KANGAL KÖPEĞİNİN MEYDAN OKUMASI 

Öte yandan geçtiğimiz ay Gümüşhane’de Vaşak ve Kangal köpeğinin meydana okuması kameralara yansımıştı.

Doğa fotoğrafçısı Muhammet Tutar, kent merkezine bağlı Akgedik köyünün dağlık bölgesinde gezintiye çıktığı esnada nadir rastlanan bir ana şahit oldu.

Vaşak ve 5 av köpeği karşılaştı İnanılmaz anlar

Dağın yamacındaki yuvasında yavrularıyla gördüğü anne vaşağı kayıt altına almak için kamerasını hazırlayan Tutar, bölgeye yaklaşan kangal köpeğini gördü.

YAVRULARINI KORUMAK İÇİN

Kaydı başlatan Tutar, köpeği fark eden vaşağın yavrularını korumak için yuvasının bulunduğu dağ yamacının kenarına gelerek meydan okumasını saniye saniye görüntüledi.

Haberin Devamı

Vaşağı gören kangal köpeği bölgeden uzaklaşırken, anne vaşak da yavrularıyla birlikte yuvasına girerek gözden kayboldu.

Vaşak ve 5 av köpeği karşılaştı İnanılmaz anlar