Gündem ‘Vekilliği düştü adalet yerini buldu’

‘Vekilliği düştü adalet yerini buldu’

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili “Adalet yerini bulmuştur. Yeni bir gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir Sonuçları ağır olur” dedi.

‘Vekilliği düştü adalet yerini buldu’

ANKARA Milliyet - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hakkındaki yargı kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla Atalay’ın milletvekilliğinin düşürüldüğünü ve “adaletin yerini bulduğunu” söyledi. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğunu, hukukun üstünlüğünün herkes için bağlayıcı olduğunu ve hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, suçluyu koruma imtiyazı veya bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkının olamayacağını vurguladı. 

Haberin Devamı

“Demokrasiye, milli huzur ve güvenliğimize darbeye tevessül eden Anayasa Mahkemesi’dir(AYM)” ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti: 

AYM’ye sert tepki 

“Milli iradenin tecelligahı olan TBMM, AYM’nin medya gücünü arkasına alarak ilerlettiği vesayetçi, art niyetli, peşin hükümlü, siyasi hüviyetli sakat ve sancılı tutumunu reddetmiş, Anayasa’nın 84’üncü maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde kesinleşmiş mahkeme kararının gereğini yapmıştır. TBMM Başkan Vekili Sayın Bekir Bozdağ’ı cesur, dirayetli ve tavizsiz yönetiminden dolayı tebrik ediyor, Gazi Meclis’in saygınlığını muhafaza ve müdafaa gayreti nedeniyle de teşekkürlerimi paylaşıyorum. Başkanlık kürsüsü önüne toplanan, sıra kapaklarına vuran, Meclisi’mizi yuhalayarak kendileriyle müsemma olan nefret ve şiddet gösterisine heveslenenler kınanmaya müstahak demokrasi cellatlarıdır. Millet iradesi demokrasi ve hukuk namusuna sahip çıkmıştır. 

Haberin Devamı

Şerafettin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin hitamında yeni bir gezi provokasyonu telaffuz edenler gaflettedir. Sokağı ve kanunsuz direnişi adres gösterenler, dahası ülkemiz aleyhine her türlü pozisyonun alınmasından bahsedenler husumet figüranlarıdır. Hiç kimse bedeli ve sonuçları çok ağır olacak bir yanlışın faili olmamalıdır. Türkiye’nin anarşiye ve sokak diline teslimiyeti sadece ham bir hayaldir.” 

MHP 55 belediye başkan adayını daha açıkladı

COŞKUN ERGÜL Ankara - MHP, 1’i büyükşehir ilçe, 8 ilçe, 46 belde belediyesi olmak üzere toplam 55 yerleşim yerindeki belediye başkan adayını daha açıkladı. Partinin açıklanan aday sayısı 660’a ulaştı. 12. etap olarak açıklanan listede MHP, Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde mevcut Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu yerine Ahmet Keleş’i; Bilecik’in Söğüt ilçesinde de mevcut Belediye Başkanı İsmet Sever yerine Büro Memur-Sen ve Memur-Sen konfederasyon temsilcisi Ferhat Durgut’u aday olarak gösterdi.