Gündem Verdi’nin katili FETÖ’den de tutuklandı

Verdi’nin katili FETÖ’den de tutuklandı

25.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan da tutuklandı.

Verdi’nin katili FETÖ’den de tutuklandı

 

Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi 11 Aralık 2018 günü makam odasında öldüren polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan da tutuklandı. Savcılığın tutuklamaya sevk yazısında, şüphelinin 11 Aralık 2018 tarihinde Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit etmesi sonrasındaki soğuk kanlı tavrı, teamül gereği kendisinin atanmasından asıl sorumlu olan personel şube müdürünün de bulunduğu bir ortamda atama yönünden tali sorumlu olabilecek il emniyet müdürünü cinnet hali ile şehit ettiğini iddia ettiği ancak aynı cinnet hali içerisinde personel şube müdürünü hayati tehlike yaratmayacak şekilde yaraladığı, bu nedenle de asıl hedefinin şehit müdür olduğu, bu yöndeki davranışının cinnet hali ile açıklanamayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Soğukkanlılıkla işledi

Benzer bu tür olaylarda cinnet haliyle cinayet işleyen kişilerin olay sonrasında ya intihar ettikleri ya da çatışmaya girerek öldükleri bilinen bir tecrübe olduğu belirtilen sevk yazısında, “Şahsın olay esnasındaki tüm davranışlarının soğuk kanlı biçimde olayın işlendiğini gösterdiği, şahsın ortaöğretim

döneminden itibaren örgütle bağının hiçbir şekilde kopmadığı, yine 2014 yılı ve darbe girişimi sonrasında örgüt jargon ve söylemleri doğrultusunda beyanlarda bulunduğu tespit edildiğinden şüphelinin örgüt üyesi olduğunun sabit olduğu, işlemiş olduğu cinayeti örgütsel talimat ile işleyip işlemediği tam olarak ispat edilememiş olsa da şüphelinin örgüt üyesi olduğu halde bu eylemi gerçekleştirdiğinin ispatlandığı’’ anlatıldı.

Haberin Devamı

Karlov suikastı benzetmesi

Sevk yazısında, şu ifadelere yer verildi: “Şüphelinin, örgüt tarafından bu güne kadar kamufle edilen örgütsel bilinen bağlantıları en alt düzeyde tutulan gizlenme ve renklenme konusunda faaliyet yürüten Karlov suikastı ve benzeri eylemlerde intihar eylemi yapmaya dahi teşebbüs edebilecek, bu aşamaya kadar deşifre edilmemiş bir hücreye mensup bir kişi olabileceği değerlendirilmiştir.’’

Sevk yazsında şüphelinin ağabeyi olan diğer şüpheli doktor Mustafa Sarıcaoğlu’nun ifadesine de yer verildi. Ağabey Mustafa Sarıcaoğlu’nun ifadesinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait dershanelerde öğrenim gördüğünü ve örgütün yurt-evlerinde kaldığını, bu yapıya da kardeşini kendisinin yönlendirdiğini anlattığı; 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kendisinin örgütle ilişkili görüşlerinin değişmesine rağmen kardeşi İsmail’in örgütün darbe girişiminde bulunmadığına yönelik söylemlerde bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Ağabeyi itiraf etti

Cezaevinde kardeşini ziyaret ettiğinde kardeşine cinayet gerekçesini sorduğunu da anlatan ağabey Mustafa Sarıcaoğlu, ifadesinde, kardeşinin önce tayini gerekçe gösterdiğini, ancak kendisinin ısrar etmesi üzerine şehit emniyet müdürü hakkında örgüt mensuplarına kötü muamelede ve işkencede bulunduğundan ve 15 Temmuz darbe girişimindeki rolü nedeniyle öfkeli olduğunu söylediğini anlattı. Ağabey ifadesinde, bu nedenle

Haberin Devamı

kardeşinin kesinlikle FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatlı olduğunu söyledi.

Eşinin zoruyla sohbetlere katılmış

Katil zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun eşi Semihan Sarıcaoğlu’nun da sevk yazısında ifadesine yer verildi. Semihan Sarıcaoğlu, eşinin FETÖ silahlı terör örgütü ile irtibatlı olduğunu, evlendikten sonra eşinin zorlaması ve ısrarı ile örgüt sohbet toplantılarına katıldığını söyledi.

Soruşturmada 11 tutuklu

Soruşturma kapsamında İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 13 ve 20 Şubat’ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 22 şüpheliden 12’si dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aralarında katil zanlısı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun ağabeyi doktor Mustafa Sarıcaoğlu’nun da bulunduğu 10 şüpheli “FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı. Böylece Altuğ Verdi cinayeti soruşturmasında tutuklu sayısı 11’e yükseldi.