Gündem 2020 VGM Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) burs başvuruları başladı... İşte başvuru ekranı

2020 VGM Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) burs başvuruları başladı... İşte başvuru ekranı

01.10.2020 - 09:05 | Son Güncellenme:

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) burs başvuruları 1 Ekim itibarıyla başlıyor. Binlerce öğrenci VGM'den burs alabilmek için başvuru yapacaklar. Peki, başvuru nasıl yapılır?

2020 VGM Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) burs başvuruları başladı... İşte başvuru ekranı

VGM tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs verilecek. Başvurular 1-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Şimdi dillerdeki soru VGM burs başvurusu nasıl yapılır? şeklinde...

Haberin Devamı

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır.

Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir. Ancak akıllı telefon ve tabletlerde cihaz işletim sisteminin sürümünden kaynaklı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu masaüstü bilgisayar ya da laptop üzerinden yapmanız önerilir. Bilgisayarda başvuru yaparken Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla FireFox tarayıcılarını kullanarak başvurunuzu sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) Bursu Başvuru Formu için tıklayın...

KİMLER ORTAÖĞRENİM BURSUNDAN YARARLANAMAZ?

Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.