Gündem Yabancı Dizi Önerileri

Yabancı Dizi Önerileri

22.04.2018 - 15:27 | Son Güncellenme:

Yabancı diziler, ülkemizin mevcut dizilerinin yersiz uzunluğu sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.Her ülkenin kendine has dizi kültürü gerek konuları gerek oyuncuları gerekse bölüm uzunluğu nedeniyle bizi kendine çekmektedir. Ve olurda bir gün yabancı dizi izlemeye karar verdiğimiz zaman yanımızda yöremizde bulunan mevcut arkadaşlarımızdan aldığımız tavsiyeleri sizler için derledik. Buyrun size birkaç yabancı dizi tavsiyesi..

Yabancı Dizi Önerileri
  1. Doctor Who (Bilim Kurgu)

Startı 1963'de veren dizi günümüzde halen yayın hayatına devam etmektedir. 1989 yılından sonra birkaç yıllık bir boşluğun olmasına rağmen dizi 2005 yılında modern seri olarak ekranlara tekrar dönmüştür. Bu yabancı dizimiz Doktor adında bir Zaman Lordu’nun zaman ve mekânda yol arkadaşları eşliğinde yaptığı yolculukları ve maceraları anlatıyor. Kahramanımız çok koşuyor, çok konuşuyor ve başını belaya sokuyor.

Haberin Devamı
  1. Sherlock Holmes (Polisiye)

Bu yabancı dizimiz tam anlamıyla bir klasik. Sir Arthur Conan Doyle’ un Sherlock Holmes serisinin diziye uyarlanmış halinde kahramanımız Sherlock Holmes’u Benedict Cumberbatch canlandırıyor. Kahramanımız Bay Holmes'un modern yüzyılda da işleyen zekasını görme şansımız oldu bu dizi sayesinde. Dizi 4 sezon 14 bölümden oluşuyor. Eğer kitapları daha önceden okuma şansınız olduysa bu yabancı diziyi izlemek oldukça keyifli olacaktır.

  1. Smallville (Çizgi Roman)

2001-2011 arasında yayınlanan bu yabancı dizi ise Superman olarak bildiğimiz Clark Kent'in daha çok gençlik dönemlerini anlatıyor. Daha Superman adını almayan Kal-El (Kent çiftinin verdiği isimle Clark Kent) Siluet ismini tercih ediyor. 10 sezon ve toplam 216 bölüm süren dizide Superman’i Tom Welling canlandırıyor.

Haberin Devamı
  1. The Simpsons (Animasyon)

İlk bölümü 17 Aralık 1989 yılında yayınlanan bu animasyon durum komedisi Simpson ailesini anlatıyor. Aile üyelerimiz Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie’dir. Dizi içerisinde birçok ünlü ile de karşılaşabilirsiniz. Steve Jobs, Donald Trump, Britney Spears, 50 Cent ve Stephen Hawking sadece bunlardan birkaçı.

  1. How I Met Your Mother (Komedi)

Bu yabancı dizimiz 2005 yılında başlayıp 2014 Mart'ına kadar devam eden tam 9 senelik bir dizidir. Her bölüm yaklaşık 22 dakika sürmüştür. 2030 yılında dizimizin sempatik adamı Ted Mosby’nin oğlu ve kızına anneleri ile nasıl tanıştığını anlatmasıyla başlıyor. Aslında bu konuyu anlatırken yakın arkadaşları Marshall, Barney, Lily ve Robin ile olan yakın dostluklarını dile getiriyor. Zira hayatının aşkını teknik olarak son sezona kadar görmüyoruz. Ve bu yabancı sit-com dizisi tam tamına 208 bölüm sürüyor.

  1. The Bing Bang Theory (Komedi)

Yabancı dizilerden bir diğer sit-com ise The Bing Bang Theory’dir. Bu dizinin ilk bölümü 2007 yılında yayınlanmıştır. Bu yabancı diziyi kabataslak anlatmak gerekirse Sheldon Cooper ve Leonard Hofstadter adındaki iki ev ve iş arkadaşını anlatıyor. E tabi yakın arkadaşları Howard ve Raj'ı unutamayız.

  1. Broadchurch (Dram)

Bir çocuk cinayeti. Sakin bir sahil kasabası. Danny adında ki 11 yaşında ki bir çocuğun ölümü ile açılan cinayet dosyası pek çok gerçeğin ortaya çıkmasına sebebiyet verecek. Oldukça küçük ve sessiz bir sahil kasabasında işlenen cinayeti aydınlığa kavuşturmak Alec Hardy (David Tennant) ve Ellie Miller (Olivia Colman) için hiç de kolay olmayacak.

Haberin Devamı
  1. Jessica Jones (Çizgi Roman)

En iyi yabancı dizi olarak gördüğümüz bir başka yapım ise Jessica Jones. Marvel ve Netflix'in ortak ürünü olan bu yabancı dizi çizgi roman uyarlamasıdır. Başrol oyuncumuz Jessica Jones'u canlandıran Krysten Ritter'dır. Dizinin ilk sezonunda kahramanımız Jessica Jones son 6 aydır özel dedektiflik yapmaktadır. Fakat bir gün ona gelen bir vaka onu unutmaya çalıştığı geçmişi ile karşı karşıya getirir. Karşısına yine Killgrave çıkmıştır.