Gündem Yapılan uygulamalar ekonomik soykırımdır

Yapılan uygulamalar ekonomik soykırımdır

26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu toplantısında ekonomi başta olmak üzere iktidarı hedef aldı.

Yapılan uygulamalar ekonomik soykırımdır

ANKARA Milliyet - Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KADINLARA ALKIŞ: Akbelen’de köylü kadınlar direniyor. CHP Grubu’ndan ormanı, ağacı, kurdu, kuşu, çiçeği için direnen o kadınlara buradan güzel bir alkış gönderelim. İki yıldır mücadele ediyorlar. Güvenlik güçleri TOMA’larla engellemek istedi. Ağacı, doğayı korumak suç mu? Onlar kendileri için değil, bu coğrafyada yetişen evlatları için mücadele ediyorlar. Onların mücadelesi toplumun her kesimine örnek olsun.

YÖNETEMEME TABLOSU: Vatandaş borç batağında. İki şey; vergi ve zam, onun dışında bir şey yapılmadı. Bunun için TBMM’ye ek bütçe getirdiler. Bir ayda devletin borcu 900 milyar lira arttı. Bu devleti yönetememenin gerçek bir tablosudur. Akaryakıt zamları vatandaşın cebinden çalınan paradır. O nedenle biz yapılan uygulamayı ekonomik soykırım olarak tanımlıyoruz.

Haberin Devamı

KİME HİZMET EDİYOR?: Soru şu; Erdoğan hükümeti kimlere hizmet ediyor? Vatandaşa hizmet etmediği gayet açık. Dolarla ihale alanlara, dolarla fiyat garantisi alanlara hizmet ediliyor... Tam bir soygun var.

İKİ TÜRKİYE VAR: İki farklı Türkiye var. Sarayın Türkiye’si, vatandaşın Türkiye’si. Sarayın Türkiye’sinde yaşayanların kira derdi yok. Elektrik, doğal gaz parası, mutfak masrafı, yol parası yok. Sarayın Türkiye’sinde asla ve asla işsizlik yok. Ve sarayın Türkiye’si her türlü israfın kaynağı. Sarayın Türkiye’sinde oturanlar vatandaşın kanına ekmek doğrayanlardır. Vatandaşın Türkiye’sinde kira var. Mutfaklarda yangın. Vatandaşın Türkiye’si, sarayın Türkiye’sine çalışıyor.

HİÇBİR ŞEY DÜZELMEZ: Eğer rüşvet yargıya kadar gittiyse Hakimler Savcılar Kurulu bütün bu hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin kaynağı haline gelmişse Türkiye’de hiçbir şey düzelmez. Ne ekonomi ne ahlak ne erdem düzelmez. Açık söylüyorum, çürüme sarayda. Neron Roma’yı yaktı, Erdoğan’da Türkiye’yi yakıyor.

Kadın vekillerle buluştu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM’deki makamında partisinin kadın milletvekilleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, kadın vekillere, “Sahada olun. Madde bağımlısı çocuğu olan ailelerin evlerine gidin. Apartman görevlilerinin evlerine gidin. Akbelen’deki kadınların mücadelesine destek olun” dedi. Kadın vekiller de Kılıçdaroğlu’ndan her alanda eşit temsiliyet ve fermuar sistemi olmasını istedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde partisinin milletvekilleri ile akşam yemeği yedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, grup çıkışında basın mensuplarının, “Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin adayı mı olacak?” sorusunu yanıtsız bıraktı.