Gündem Yargıtay Dosya, Sabıka Kaydı ve GBT Sorgulama

Yargıtay Dosya, Sabıka Kaydı ve GBT Sorgulama

23.03.2015 - 11:44 | Son Güncellenme:

Yargıtay dosya ve sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi artık online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. GBT ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri daha da detaylı bilgi almak içn haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yargıtay Dosya, Sabıka Kaydı ve GBT Sorgulama

Modern dünyada teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte artık yaşamın her alanında daha modern çözümlerden yararlanabilme fırsatına sahip olabiliyoruz. Günümüz modern dünyasının en yenilikçi teknolojilerinin kamu hizmetlerinde etkin olarak kullanılması vatandaşlara sunulan hizmetlerde çok daha yüksek standartların yakalanabilmesine yardımcı oluyor. Bu gibi etkileri dolayısı ile de günümüzde oldukça yoğun şekilde devlet kurumları tarafından kullanılmakta olan teknolojiler arasında internet teknolojisi öne çıkıyor. Gelişen internet teknolojisi ile birlikte sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi internetten yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

Türkiye’de gerçekleştirilen yeni nesil iş alımı çalışmaları gibi daha pek çok işlemde sabıka kaydı belgesi gerekliliği bulunuyor. Sabıka kaydı belgesinin yaşamın her alanında bu denli yoğun şekilde kendisine yer buluyor olması dolayısı ile de günümüz modern çağında gelişen internet teknolojisinin en etkin şekilde kullanıldığı online sabıka kaydı sorgulama hizmeti öne çıkıyor. Sabıka kaydı sorgulama işlemleri için Adalet Bakanlığı’ nın ilgili kurumlarına bir gün içerisinde tüm Türkiye genelinde 45 binden fazla sabıka kaydı sorgulama başvurusunda bulunuyor. Bu durumun yaratığı yavaş işlerlik ve işlemlerdeki gecikmeler nedeni ile Adalet Bakanlığı tarafından gelişen internet teknolojisinin yoğun olarak kullanımı ile pratik çözümler sunuluyor.

Haberin Devamı

Sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi internet üzerinde yer almakta olan tüm devlet kurumu hizmetlerinin tek bir portal üzerinde toplanması amacı ile 2008 yılında hizmete açılan sanal devlet kapısı e-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi giriş yöntemleri olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak e-hizmetler ekranındaki Adalet Bakanlığı’ nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından sabıka kaydı sorgulaması işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sabıka kaydı belgesi ile vatandaşlar tarafından sıklıkla karıştırılmakta olan Genel Bilgi Tarama (GBT) birimi bulunuyor. İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Jandarma, Gümrük Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik ve Emniyet Teşkilatı tarafından ortaklaşa kullanılan bir hizmet olarak öne çıkıyor. GBT sorgulama işlemleri de bu kurumlar tarafından her türlü durumda yasal olarak gerçekleştirilebiliyor.

GBT sorgulama işlemi ile vatandaşların her türlü resmi ve yasal bilgisine ulaşılabiliyor. Genel Bilgi Tarama birimi içerisinde tüm vatandaşların yasal olan bilgileri yer alırken, birimin gerçekleştirdiği tüm bilgi toplama işlemleri anayasadan aldığı haklar ile olduğundan yasal bir statüye sahiptir. Jandarma, Gümrük Müsteşarlığı, Sahil Güvenlik ve Emniyet Teşkilatı tarafından ortaklaşa kullanılan bu Genel Bilgi Tarama birimi içerisinde her türlü bilgi ayrıntılı olarak bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital ortam üzerinde Yargıtay internet sayfasından erişim sağlayabildiğiniz ‘dosya sorgu’ ekranından yapabildiğiniz Yargıtay dosya sorgulama işleminizi ‘Yargıtay dairesi’, ‘esas no’, ‘karar no’, ‘T.C. kimlik no’ ve ‘cüzdan seri-no’ kısımlarını doldurarak yapabiliyorsunuz. Böylelikle de Yargıtay’da bulunan dosyanızın güncel bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.