Gündem ‘Yavaş birleştiriciliğin merkezi olabilirdi’

‘Yavaş birleştiriciliğin merkezi olabilirdi’

11.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanı’nın önceki günkü toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü.

‘Yavaş birleştiriciliğin merkezi olabilirdi’

BEYZA COŞKUN Ankara - Toplantıda partinin 6. kuruluş yıl dönümüne ilişkin değerlendirmeler ve başta İsrail-Filistin çatışması olmak üzere dış gelişmeler ele alındı. Toplantıda, Aksa Tufanı operasyonu konusunda Hamas-İran iş birliğinin daha çok konuşulması gerektiğine işaret edildiği öğrenildi. 

Haberin Devamı

İzmir iddiası 

Toplantıda yerel seçime tek başına girme kararına yönelik parti içi ve dışı yansımalar da değerlendirildi. İYİ Partili kurmaylar bu çerçevede, karara ilişkin parti içindeki eğilimin, daha hızlı bir şekilde olumlu yönde güçlendiğine dikkat çekiyorlar. Kurmaylar, “Bir kesimin eleştirisi ve tereddüttü oldu. Sonuç ne olursa olsun, ortaya çıkan tabloda, insanlar İYİ Parti’nin kurumsallaşmasını görmek istiyorlar. İddialı adaylarımız var, başvurular artıyor. İzmir’de AK Parti’den Mahmut Özgener ya da Hamza Dağ aday olmazsa, seçim İYİ Parti ile CHP arasında geçecek. Ümit Özlale şu an yüzde 19 bandında gözüküyor” görüşünü dile getirdi. 

Ankara tepkisi 

İstanbul ve Ankara’da da aday çıkarma kararlılığına karşı İYİ Parti’den tepki istifaları gelirken, kurmaylar, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik sitemkar değerlendirmeler yaptı. Yavaş’ın, seçimden sonra Akşener ile bir kez görüştüğünü, sonrasında bir iletişimin olmadığını belirten kurmaylar, “Çıktı ‘CHP’den adayım’ dedi. ‘Ben Millet İttifakı’nın oyları ile seçildim. Bir kez daha aday olmayı arzu ediyorum. Bu sebeple, hem Sayın Akşener hem de Sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip, tekrar bir birliktelik olmasını çok isterim’ deseydi, birleştiriciliğin merkezi Mansur Yavaş olurdu” ifadelerini kullandılar. 

Haberin Devamı

Bu arada yerel seçime yönelik saha çalışmalarını sürdüren Akşener, 13 Ekim Cuma günü Kahramanmaraş’a gidecek. Akşener’in ziyareti sırasında, eski MHP’li Mesut Dedeoğlu’nu partilerinin adayı olarak açıklaması bekleniyor.