Gündem YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı! YDS sonuç sorgulama

YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı! YDS sonuç sorgulama

04.10.2018 - 07:12 | Son Güncellenme:

YDS sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı! Binlerce adayın merak içinde beklediği YDS sınav sonuçlarının sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabileceği bilgisi adaylarla paylaşıldı. Adaylar ÖSYM üzerinden YDS sınav sonuçlarını TC kimlik numarası ve şifreleri ile sorgulayabilecek.

YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı YDS sonuç sorgulama

YDS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YDS sonbahar dönemi sınav sonuçlarının açıklandığı bilgisi adaylarla paylaşıldı. Adaylar YDS sınav sonuçlarını sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden sorgulayabilecek.

Haberin Devamı

2018-YDS Sonbahar Dönemi Sınav Sonuçları Açıklandı

09 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2018-YDS Sonbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 04 Eylül 2018 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı YDS sonuç sorgulama

YDS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.
Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından Değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.