Gündem Yeğen iktidarda, amca muhalefette

Yeğen iktidarda, amca muhalefette

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 Mayıs genel seçimlerinde aralarında akrabalık bağı bulunan pek çok isim aynı ya da farklı partilerin adayı olarak yarışa girdi.

Yeğen iktidarda, amca muhalefette

NAMIK DURUKAN Ankara - Diyarbakırlı Ensarioğlu ailesinden Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu İYİ Parti’den İstanbul adayı olarak seçime katıldı. Oğlu Vejdin Ensarioğlu İYİ Parti’nin, yeğeni Galip Ensarioğlu ise AK Parti’nin ilk sıra adayı olarak Diyarbakır’da yarıştı. Henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre Vejdin Ensarioğlu ilk sıra adayı olmasına karşın seçilemedi. Babası Salim Ensarioğlu ile kuzeni olan ve daha önce de AK Parti’den milletvekilliği yapmış Galip Ensarioğlu ise Meclis’e gitmeyi başardı. Şimdi Amca yeğen 28. dönem parlamentosunda görev yapacak ancak amca Ensarioğlu muhalefet, yeğen Ensarioğlu ise iktidar sıralarında oturacak.

Haberin Devamı

‘Karşı karşıya gelmem’

Milliyet’e konuşan Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, yeğeni ile farklı partilerde olmasının demokrasi gereği normal bir durum olduğunu, daha önce de benzer durumların yaşandığını söyledi. Yeğeni ile daha önce aynı partide çalıştığına dikkati çeken Ensarioğlu, “Az da olsa fikir ayrılıklarımız olabilir, normaldir. Ancak Galip benim yeğenimdir, Evladım gibidir. Galip benim eski il başkanımdır. Karşı karşıya gelmem söz konusu olmaz. Gerekirse yan yana otururuz. Sadece yeğenim değil, diğer milletvekilleri ile de yan yana geliriz. Benim parlamentoya gelme nedenim açık ve nettir. Adalet, özgürlük ve demokrasidir. Herhalde buna kimsenin itirazı olmaz” dedi.

‘Nezaketi kaybetmedik’

Haberin Devamı

Galip Ensarioğlu da, Milliyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz sadece siyaseten ayrıştık. Amcam siyasal tercihini farklı bir şekilde ortaya koydu. Bizim bir davamız var, partimiz var. Partimiz nereye giderse peşinden gideriz. Amcamdır ama siyaseten ayrı yerlerdeyiz, ayrı düşünüyoruz. Siyaseten her şeyimiz ayrı. Biz nezaketi hiç bir zaman kaybetmedik, aramızda bir sıkıntı yok.”