Gündem Yeni dönemin ikinci seçimi olacak

Yeni dönemin ikinci seçimi olacak

29.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin konuştu. TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, “Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz başvuruları normaldir. Bu bir rutindir. YSK, zaten bir ön önceleme yapıp geçici aday listesi ilan etti. Değerlendirip kararını verecektir” dedi.

Yeni dönemin ikinci seçimi olacak

 ANKARA Milliyet - Bir kişinin en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçileceği hükmünün bulunduğu 101. maddenin 30 Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirten Şentop, “Hukukta kural şudur; bir kanun hükmü, yürürlüğe girdiği tarihten sonraki olaylara uygulanır. 30 Nisan 2018’den sonra bir defa cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız bir defa aday olmuş ve seçilmiştir. 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan seçim, 30 Nisan 2018’den sonraki ikinci seçimdir. Dolayısıyla ikinci defa adaylığı ve seçimi söz konusudur” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Erdoğan’ın adaylığına yapılan itirazları değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik  de “Cumhurbaşkanımızın adaylığı konusunda üretilmeye çalışılan sözde tartışma hukuki değil, hukuk dışı yollarla siyasete yön vermeye çalışan kötü alışkanlıkların depreştiğini göstermektedir. Bu tür söylemler, siyaseti kurgulamaya çalışan masaların gizli ortağının ‘Sabih Kanadoğlu zihniyeti’ olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Yazarlar