Gündem Yeni yıl detoksu için 1 bardak su

Yeni yıl detoksu için 1 bardak su

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, yeni yıl sofralarında yemeği fazla kaçırmanın mide sorunlarına neden olacağı uyarısında bulunarak, erken kalkıp güne 1 bardak suyla başlamanın detoksun ilk adımı olacağını söylüyor.

Yeni yıl detoksu için 1 bardak su

Evlerde, restoranlarda yılbaşı sofrası hazırlıkları son aşamaya gelmişken, yeni yılın ilk gününü hazımsızlık, halsizlik, gaz, şişkinlik, ve baş ağrısıyla karşılamaya dikkat. Bu sorunları yaşayanların sabah kalkar kalkmaz büyük bir bardak ılık su içmesi gerektiğini söyleyen Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Kaplan, “Uyandıktan sonra en geç 1 buçuk saat içinde kahvaltı yapmaya özen gösterin. Şarküteri ürünleri ve hamur işlerinin yer aldığı ağır bir kahvaltıdan uzak durmak şart. Yoğurt, meyve ve müsli ile hafif bir kahvaltı yapabilirsiniz” diyor.
Yeni güne daha iyi adapte olabilmek için 8 saatten fazla uyumamanın önemli olduğunu dile getiren Kaplan, “Yeni yılın ilk gününde mutlaka sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden uzman Diyetisyen Merve Yüksek de, yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ödem atan bir bitki çayı tarifi verdi.
‘Sıvı ihtiyacını giderin’
“Bir sürahi suda limon dilimleri, taze nane yaprakları, 1-2 adet çubuk tarçın ve 1 başparmağı taze zencefil rendesini bekletip için.
Öte yandan 3 su bardağı kaynayan suyun içine 1 tutam mısır püskülü, yarım demet maydanoz, bir tatlı kaşığı yeşil veya beyaz çay, bir çay kaşığı mate çayı, yarım çay kaşığı rezene tohumu, 2 çubuk tarçın ve 4 karanfil tanesini koyun ve 5 dakika demleyin. Böylece vücudun ödem tutmasına neden olan tuzlu yiyeceklerin artırdığı sıvı ihtiyacı da giderilir” dedi.