Gündem Yeniden yargılanan motokurye cinayeti sanıkları için flaş karar

Yeniden yargılanan motokurye cinayeti sanıkları için flaş karar

05.03.2024 - 17:08 | Son Güncellenme:

Ankara’da trafikte ‘yol vermeme’ kavgasında motokurye Samet Özgül'ün (28) öldürülmesiyle ilgili davada müebbet hapse çarptırılan tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci (20) ile 12 yıl hapis cezası verilen babası Mustafa Demirci (48) ve Bülent Açıkgöz (50), istinafın kararı bozmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Yeniden yargılanan motokurye cinayeti sanıkları için flaş karar

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olan ve aynı zamanda motokuryelik yapan Samet Özgül, 5 Kasım 2022'de Etlik semtinde, yol vermeme tartışması yaşadığı 3 kişinin saldırısına uğradı. Bıçakla yaralanan Özgül, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Samet Özgül'ü bıçaklayan Halil İbrahim Demirci ile babası Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Halil İbrahim Demirci tutuklanırken, Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

YENİDEN YARGILANMALARINA HÜKMEDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame kapsamında sanıklar hakkında 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye yardım' suçlarından dava açıldı. Mahkeme, tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci'ye 'kasten öldürme' suçundan müebbet, tutuksuz sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'e ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 12'şer yıl hapis cezası verdi. İstinaf mahkemesi, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararının yeterli şekilde gerekçelendirmediğini belirterek, sanıklar hakkındaki kararı bozdu ve yeniden yargılanmalarına hükmetti.

Yeniden yargılanan motokurye cinayeti sanıkları için flaş karar

11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Halil İbrahim Demirci, Mustafa Demirci, Bülent Açıkgöz ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, avukat beyanlarının ardından Cumhuriyet savcısına esasa ilişkin mütalaasını sunması için söz verdi. Savcı, sanık Halil İbrahim Demirci hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz hakkında ise beraat talep etti. Kararı açıklamadan önce mahkeme başkanı, sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklar Halil İbrahim Demirci, Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz pişman olduklarını belirtti. Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Halil İbrahim Demirci'ye ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, diğer sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz'ü de ‘kasten öldürmeye yardım' suçundan 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.