Gündem Yeri dolmayacak bir oyuncu

Yeri dolmayacak bir oyuncu

29.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cüneyt Arkın’ın rol arkadaşları ve meslektaşları vefatının ardından duydukları üzüntüyü paylaştılar. 

Yeri dolmayacak bir oyuncu

Emel Sayın: Gerçekten çok üzüldüm. Çok sevdiğim bir arkadaş, dost, aynı zamanda çok takdir ettiğim ve saygı duyduğum bir oyuncu. Haberi alınca çok sarsıldım. Birkaç gün önce konuştuk Cüneyt ve eşiyle. Herhangi bir rahatsızlığı yoktu, hatta şakalaştık. Çünkü kitabında “Emel beni dövdü, beni sevmedi galiba” gibi şeyler yazmış. Aradım, çok sevdiğim bir insan halbuki, dövme sahnesi de gerçek değildi, filmdeki bir sahneydi tabii. Onu konuştuk, güldük üçümüz birlikte. Hiç öyle bir hâli yoktu. Çok şaşırdım. Hatta dün bir resmini gördüm “Canım Cüneytciğim, hepimiz yaşlandık” dedim kendi kendime. Çok değerli bir insan, çok değerli bir sanatçıydı. 

Haberin Devamı

Türkan Şoray: Canım Cüneyt Bundan sonra, yokluğunu bilmek, düşünmek, öyle acı ki… Seni sonsuza kadar kalbimde yaşatacağım… Sinema ve tüm sinemaseverlerde yerin dolmayacak..

Filiz Akın: Sanki içime doğmuş da acı haberi duymak istemiyormuşum gibi televizyonu açmamıştım bu sabah. Hâlâ haberin yarattığı şok etkisiyle konuşamıyorum. Telefonlarım çalıyor durmadan… Öyle üzgünüm ki! Hani klasik bir tanımlama vardır “O bizim Kara Murat’ımız, Battal Gazi’miz, Malkoçoğlu’muz, Dünya’yı kurtaran cengaverimizdi falan filan… En kısa hâliyle o bizim Cüneyt Arkın’ımızdı. Biraz kendime gelince devam ederim.

Hülya Koçyiğit: Sinemanın bana kattığı değerlerden sevgili arkadaşım Cüneyt Arkın’ın vefat haberi ile derin üzüntü içindeyim. Türk sineması bir ustasını, bir çınarını daha kaybetti bugün. Sinemamıza büyük izler bırakan canım arkadaşım benim, filmlerinle yaşayacaksın kalplerimizde. Sevgili ailesinin başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.

Haberin Devamı

Oyuncular Sendikası: Sinemamızın önemli değerlerinden, meslektaşımız Cüneyt Arkın’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun

Ajda Pekkan: Sevgili Cüneyt, ebedi hayatta huzur içinde uyu.

Tarkan: Cüneyt Arkın. Biz seni çok sevdik. Sen ölümsüzsün kalbimizde. Türk sinemasının en büyük efsanelerinden biri olarak her daim sevgiyle, saygıyla anacağız seni. Nurlar, ışıklar içinde uyu. Ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Nilüfer: Bir yıldız daha kaydı. Başımız sağ olsun.

Cem Yılmaz: Başımız sağ olsun. Gerçek şu ki Cüneyt Arkın ölümsüzdür. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dilerim. Mekânın cennet olsun kıymetli abim.

Cem Davran: Mekânı cennet olsun, ruhu huzur bulsun, ailesine sabır diliyorum, çok üzgünüm hepimiz gibi.

Mustafa Sandal: Yeşilçam’ın efsanesi, bir dönemin çocuklarının kahramanı, hepimizin Cüneyt ağabeyi... Seni kaybetmek beni çok ama çok derinden üzdü. Mekânın cennet olsun güzel yürekli adam.

Şahan Gökbakar: Kattığın tüm güzellikler için teşekkürler... Seni seviyoruz. Mekânın cennet olsun.

Haberin Devamı

Songül Öden: Onu hiç görmemiş tek kelime konuşmamış insanlar için bile çok sevdiği üst kat komşusunu kaybetmiş gibi bir his… Memleketimizin başı sağ olsun.

Zafer Algöz: Dünya aksiyon sinemasının en büyük yıldızı, yakışıklı kahramanım Cüneyt Arkın da gitti. Milletimizin başı sağ olsun.

Sıla Gençoğlu: Başımız sağ olsun. Nurlar içinde Cüneyt Arkın. Hep öyleydi. Pırıl pırıl.

Serdar Gökhan: Hiç beklemediğim bir haberdi, birdenbire şok oldum. Boğazım düğümlendi, ne yapacağımı bilemedim. Sinemaya aksiyonu getiren o güzel adam maalesef şimdi aramızdan ayrıldı. Yeri dolmayacak bir insandı, yufka yürekli, çok iyi bir insandı.

Engin Çağlar: Cüneyt Arkın her zaman en üst seviyede olacaktır.  Sağlık sorunları vardı uzun zamandır ama hiç öyle bizim aklımıza gelen bugünkü gibi bir durum değildi. Nur içinde yatsın, çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. 

Doğa Rutkay Kamal: Bize hissettirdiğiniz tüm güzelliklere, her an perdeden sıçrayacakmış gibi bakan gözlerinize teşekkürler. Cennet mekânınızda huzurla uyuyun…

Haberin Devamı

Celil Nalçakan: Cüneyt Bey bence, sinemamızın en büyük jönüydü… Daima da öyle kalacak. Ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun.

Engin Altan Düzyatan: Türk sineması efsane kahramanını kaybetti, ailesine sabır dilerim…

Yeri dolmayacak bir oyuncu

Cüneyt Arkın kendisi için “Seni sonsuza kadar kalbimde yaşatacağım” diyen Türkan Şoray ile bir film sahnesinde. 

Milletimizin başı sağ olsun

Türk sinemasının usta oyuncusu Cüneyt Arkın’ın vefatı siyaset camiasında da büyük üzüntü yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere pek çok siyasi, Arkın için taziye mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türk sinemasının usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla, karakteriyle hepimize örnek olan büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, sinema camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Cesareti ve mertliğiyle öne çıkan ‘Bizim kahramanlarımız’ı canlandırdığı filmleriyle, milletimizin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek. Mekânı cennet olsun.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Türk sinemasının usta sanatçısı Cüneyt Arkın’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiasına baş sağlığı diliyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Yüzlerce filme imza atarak milletimizin kalbinde taht kurmuştur. Türk sinemasına seviyeli bir yorum getiren hayatı boyunca çizgisini hiç değiştirmeyen Cüneyt Arkın, şahsiyetiyle, sanatçı kimliğiyle hayat verdiği karakterleriyle her zaman hatırlanacaktır.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Ülkemiz kıymetli bir değerini daha kaybetti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cüneyt Arkın sinemamızın büyük bir ismi olduğu kadar, hepimizin çocukluk ve gençliğinin doğrudan ve iyiden yana olma, kötülere ve yanlışlara karşı çıkma sembolüydü. Kendisiyle yaptığımız sohbette sinemamız için gösterdiği hassasiyete tanık oldum. Daha da önemlisi millet olarak taşıdığımız değerlerin yaşatılması ve gelecek nesiller konusundaki hassasiyeti çok büyüktü. Cüneyt Arkın; Battal Gazi, Kara Murat ve Malkoçoğlu gibi değerleri yaşattığı gibi gelecek nesiller için yaşayacak bir sinema mirası bıraktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Unutulmaz rolleriyle hafızalarımıza kazınan, Türk sinemasının çok değerli ismi Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Usta oyuncuya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Güle güle Komiser Kemal, Güle güle Malkoçoğlu, Güle güle Kara Murat. Sinemamızın efsane isimlerinden, hayat verdiği rollerle, Anadolu insanının yansıması olan Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sanat camiamız ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam, Türk sinemasının efsane ismi sevgili Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Hepimizin zihninde yer eden rolleri, sanatçı kişiliği, ülkesine olan sevgisiyle onu asla unutmayacağız.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Huzur içinde uyu, mekânın cennet olsun Kara Murat. Filmlerin nesiller boyunca izlenmeye devam edecek.

Yeri dolmayacak bir oyuncu

Ünlü aktör pek çok ödüle layık görüldü. 

Başlıca ödülleri

1969 En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (“İnsanlar Yaşadıkça”)
Antalya Altın Portakal Film Festivali

1976 En iyi Erkek Oyuncu Ödülü (“Mağlup Edilemeyenler”)
Antalya Altın Portakal Film Festivali

1999 Yaşam Boyu Onur Ödülü 
Antalya Altın Portakal Film Festivali

2013 Yaşam Boyu Onur Ödülü 

18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri

2013 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri

2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü 
T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri