Gündem Yeşilay, ‘Sen de bırakabilirsin’ dedi

Yeşilay, ‘Sen de bırakabilirsin’ dedi

10.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeşilay, Sigarayı Bırakma Günü'nde Sağlık Bakanlığı ile birlikte geliştirdiği “Bırakabilirsin” adlı uygulamayı kamuoyuna tanıttı. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara hizmet verecek uygulama, ücretsiz olarak cep telefonlarına ve tabletlere indirilebilecek.

Yeşilay, ‘Sen de bırakabilirsin’ dedi

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Sigarayı Bırakma Günü’nde tütün bağımlılığından kurtulma çağrısı yapan Yeşilay, sigarayı bırakmak isteyenler için T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte geliştirdiği 'Bırakabilirsin' uygulamasını tanıttı. Uygulama, sigara bırakma hedefinin konulması aşamasında yaşanan zorlukların raporlanması ve ücretsiz destek başvurusunun yanı sıra tek bir tuşla Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) klinik psikologlarına ulaşma imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

İnsanların bağımlılıklardan kurtulmada desteğe ihtiyaç duyabilecekleri için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini anlatan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Dünyadaki pek çok uygulamanın en iyi özelliklerini Yeşilay olarak kendi gücümüzle birleştirdik. Bu anlamda Bırakabilirsin uygulamasının sigarayı bırakmak isteyenlere çok önemli bir destek sağlayacağını düşünüyoruz. Daha fazlasına ihtiyaç duyduklarında da her zamanki gibi onlara bir telefon kadar yakınız” ifadelerini kullandı.  

Yeter ki karar ver

Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlar, sigarayı bırakmadan önce hedef tarih koyarak uygulamayı kullanmaya başlıyor. Uygulamada her gün bırakma hazırlıklarıyla ilgili önerileri paylaşılıyor. Sigarayı bırakma anından itibaren ise sigara kullanımını tetikleyici duygular takip edilerek  grafik olarak sunuluyor. Böylece kişiler hangi durumlarda sigara içme isteği duyuyorsa, o doğrultuda öneri alabiliyor.