Gündem ‘Yeter ki evlatlar mutlu olsun’

‘Yeter ki evlatlar mutlu olsun’

01.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’taki Abdülhamid Han Camii’nin emekli imamı Ömer Faruk Şirikçi’ye (67) İstanbul’dan giden 3 gönüllü psikolog, çocukları bir araya getirmek istediklerini söyledi.

‘Yeter ki evlatlar mutlu olsun’

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Şirikçi de çadırkentteki mescidin hoparlöründen çocuklara çağrıda bulundu. Ancak çağrısı yanıtsız kaldı. Şirikçi bu kez cami hoparlöründen “Ali Baba’nın Çiftliği” adlı çocuk şarkısını seslendirerek, çocukları mescide getirmeyi başardı. Bu daveti, herkesi hem gülümseten hem de duygulandıran Şirikçi, o anlarla ilgili Milliyet’e konuştu.

Haberin Devamı

‘Yeter ki evlatlar mutlu olsun’

Ömer Faruk Şirikçi, çocuklar için hoparlörden “Ali Baba’nın Çiftliği” adlı şarkıyı söyledi.

Yardıma koşuyor

Depremde ablasını ve ablasının ailesini kaybettiğini belirten Şirikçi şunları anlattı: “Ailem dışında 120 kişinin daha cenaze namazını ben kıldım. Hepsi tanıdığım insanlardı. Bu insanları gözyaşları içinde defnettikten sonra çorba pişirip dağıttık. İhtiyacı olanları çadıra yerleştirmeye gayret ettik. Elimizden geldiğince mağduriyetleri gidermeye çalıştık. Çocukları da tanıdığım için Ali Baba’nın Çiftliği’ni söyleyerek davet ettim. Bu şarkıyı söyleyince aileleri çocukları getirdi. 60 çocuk bir araya geldi ve gönüllü psikologlar, onlarla ilgilendi. Çocuklara oyuncak verip, onlarla oyun oynadım. Hepimizin amacı, çocukları gülümsetmek. Yaptığım şey çocukları mutlu etti mi etti, gerisiyle ilgilenmiyorum.” Merkezdeki evi depremde hasar gördüğü için yakınlarıyla bağ evinde kalan Şirikçi, her gün aşevine gidip yemek yapıyor, erzak dağıtıyor.