Gündem Yıldırım nikâhı nasıl yapılır?

Yıldırım nikâhı nasıl yapılır?

01.05.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

Her birey 18 yaşını doldurduğunda evlenmek için gün sayar. Birbirlerine söz verdikten sonra, nişan söz gibi olaylar gerçekleşir. Evlenmek için aile rızalarını alınır daha sonra nikâh için gün almaya gidilir.

Yıldırım nikâhı nasıl yapılır

Günümüzde hem dini nikâh hem de yıldırım nikahı mevcuttur. Bu iki nikâhın yapılması da kişiler için zorunlu hale gelmiştir. Yıldırım nikâhı dediğimiz zaman hepimizin aklına gelen soru ve cevabı nikâh işleri olan yerlerde imzalı kâğıt üzerinden oluşan ve tamamen devlete bağlı olan bir yürütme işlemidir. Kişiler bu deftere imza attıktan sonra ve birbirlerine ömür boyu söz verdikten sonra resmi bir şekilde evlenmiş sayılırlar. Kadınlar için kızlık soyadı yerine erkek tarafının soyadını alma gerçekleşir istenirse kendi soyadı ve iki soyadı ile devam etmesi de sağlanmaktadır. Hızlı olan nikâh işlemleri günümüzde bir çok insan tarafından tercih edilip iş kâğıda dökülür. Verilen nikâh defteri sayesinde kişi artık evli ve sorumluluk altında olmuş olur.

Haberin Devamı

Yıldırım nikâhı için yapılması gereken hususlar

Evlenmek için başvurmuş olduğunuz nikâh işlem dairelerine müracaatınız doğrultusunda sizden istenilen belge ve dosyaları tam anlamıyla eksiksiz bir şekilde teslim ettikten sonra nikâh için gün alabilirsiniz. Gün almak yoğunluğa bağlı olduğundan dolayı bireylerin eğer aciliyet gibi durumları var ise işlemler hızlı hale getirilir ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulur. Tarih ayarlamak ve gün almak tamamen sizin elinizdedir. Tercih ettiğiniz gün ve saatte eğer ki boşluk var ise adınızı yazdırılabilir ve gereken işlemleri başlatabilirsiniz. Eğer ki günler dolu ise memur size müsait olan güne tarih yazar ve o günde çiftleri çağırarak nikâh işlemlerini başlatır. Dilediğiniz gibi nikâh yapmak sizin isteğinize kalmıştır. İster nikâh dairelerinde isterseniz tutmuş olduğunuz düğün salonlarında memuru çağırarak ve belirli bir ücret karşılığında nikâh kıyabilirsiniz. Nikâh için gerekli belgeler;

Haberin Devamı

Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

• Sağlık raporları

• Nüfus kayıt örneği

• Nüfus cüzdanı fotokopileri

Bu belgeleri toplayıp ve eksiksiz bir şekilde teslim ettikten sonra nikâh işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Yıldırım nikâhı nasıl kıyılmaktadır?

Yıldırım nikâhı olacak olan adaylar için memur tarafından sözlü ve yazılı bir şekilde nikâhın kıyılmasıdır. Eşler birbirine söz verdikten sonra memur tarafından sözlü bir şekilde “Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” soruna verilen cevaplar eşliğinde nikâh kıyılır. Bunların yanında şahit olmak zorundadır. Memur aynı soruları şahitlere de sorar ve şahitlerin nikâhlarına izin almak için imza atmalarını isterler. Bireyler imza attıktan sonra şahitler eşliğinde evli sayılmış olurlar.