Gündem Yine deprem bölgesi yine aynı manzara

Yine deprem bölgesi yine aynı manzara

13.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem ve sel felaketini yaşayan Şanlıurfa ve Diyarbakır’da dün sağanak yağış etkili oldu.

Yine deprem bölgesi yine aynı manzara

Yollar göle dönerken, sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı. 

Haberin Devamı

*Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün sabah başlayan yağmur, akşam yerini şiddeti dolu ve yağışa bıraktı. Çadır kentte yaşayan vatandaşlar da su taşkınlarına karşı önlem almaya çalıştı. 

*Kahramanmaraş’ın Nurhak başta olmak üzere bazı ilçelerinde de çadırlarda benzer manzaralar yaşandı.

Alt geçit suyla doldu

*Diyarbakır’da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. 

*Siirt-Şırnak Karayolu’nda, sağanak nedeniyle bazı noktalarda küçük çaplı toprak kaymaları meydana geldi. Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde etkili olan sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi, sele neden oldu. Dereler taştı, yollar kapandı, evleri su bastı.

Haberin Devamı

*Tunceli’de etkili olan sağanakla Munzur ile Pülümür çayları taştı. Tunceli-Ovacık Karayolu trafiğe kapanırken, Munzur Çayı kıyısındaki bazı tarım arazileri ve turistik işletmelerin bahçeleri de su altında kaldı.

*Mardin’in Midyat ve Nusaybin ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, derelerde taşkına, yolların kapanmasına ve evlerde su baskınlarına neden oldu. Turistik mesire alanı Beyazsu ve dereler taştı. Nusaybin-Midyat karayolu ulaşıma kapatıldı.