Gündem 2020 YKS ne zaman? Üniversite sınavı ertelendi mi?

2020 YKS ne zaman? Üniversite sınavı ertelendi mi?

26.03.2020 - 16:13 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavları için hazırlık devam ederken corona virüsü nedeniyle birçok sınav erteleniyor. Üniversite adayları YKS'nin ertelenip ertlenmediğini sorgularken YKS sınavı ne zaman? sorusu yoğun bir şekilde aratılıyor.

2020 YKS ne zaman Üniversite sınavı ertelendi mi

Üniversite adayları günlerdir YKS ertelendi mi? sorusuna cevap ararken bugün YÖK Başkanı Yekta Saraç konuya ilişkin açıklama yaptı. Başkan Saraç YKS'nin ertelendiğini duyururken üniversite adayları YKS ne zaman? sorusunu sormaya başladı.

Haberin Devamı

YKS NE ZAMAN?

YÖK Başkanı Yekta Saraç bugün kamuoyuna açıklamalarda bulunurken "Bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacak... Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.

Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak.

YKS'da sorulacak sorular MEB'den gelen tekliflere göre şekillenecektir. Sınava giren öğrenciler rahat olsun. YKS 25-26 Temmuz'a ertelendi." diye belirtti.

ÖSYM BAŞKANI'NDAN YKS AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter'dan 20-21 Haziran'da yapılması planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 25-26 Temmuz'a ertelenen 2020-YKS'ye ilişkin paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) 25 Temmuz'da, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabancı Dil Testi'nin (YDT) 26 Temmuz'da yapılacağını bildiren Aygün, "Adaylarımız rahat olsun. Oluşabilecek her duruma karşı, tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan YKS tarihlerinin ertelenmesiyle değişen güncel ÖSYM sınav takviminin kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.