Gündem YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav tarihleri

YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav tarihleri

18.05.2019 - 21:42 | Son Güncellenme:

YKS sınav giriş belgeleri için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Şubat ve Mart aylarında başvurularını tamamlayan adaylar YKS sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağını merak ediyor. Üç farklı oturumda iki günde gerçekleştirilecek olan YKS sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak?

YKS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak Üniversite sınav tarihleri

Hayalini kurdukları üniversitede eğitim almak isteyen binlerce üniversite adayı Şubat ve Mart ayları içerisinde alınan başvuruların ardından şimdilerde sınav tarihlerini ve sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi merak ediyor. YKS sınavı bu yıl üç farklı oturumda gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi ile başlayacak olan sınavlar Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testi şeklinde devam edecek. Peki YKS sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak?

Haberin Devamı

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

15-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan YKS sınav giriş belgelerinin Mayıs ayının son haftası içerisinde adaylar ÖSYM'nin resmi sistesi üzerinden duyurulması bekleniyor.

YKS 2019 ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi 15 Haziran saat 10.15'te yapılacak.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri 16 Haziran saat 10.15'te yapılacak.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi 16 Haziran saat 15.45'te yapılacak.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15-16 Haziran tarihlerinde üç bölümde yapılacak olan üniversite sınavlarının sonuçlarının ise 18 Temmuz 2019'da açıklanması bekleniyor.