Gündem YKS sınavı ne zaman yapılacak? TYT, AYT ve YDT sınav tarihleri

YKS sınavı ne zaman yapılacak? TYT, AYT ve YDT sınav tarihleri

14.05.2019 - 09:52 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı için başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar sınavların yapılacağı tarihi merak içinde beklemeye başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada YKS sınavının yapılacağı tarihler adaylar ile paylaşıldı. Üç farklı oturumda gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için adaylar sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi merak içinde beklemeye başladı.

YKS sınavı ne zaman yapılacak TYT, AYT ve YDT sınav tarihleri

Üniversite sınavı YKS için başvuruların Şubat-Mart ayları arasında alınmasının ardından sınavın yapılacağı tarihi merak eden adaylar araştırmaya başladı. Bir yılı aşkın süredir istedikleri hayalini kurdukları üniversitede eğitim almak için çalışan adaylar gerekli tüm işlemleri tamamladı. Geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giren YKS sınavı bilindiği üzere üç farklı oturumda gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına tüm adayların girmesi zorunlu. Alan Yeterlilik Testi için adaylar eğitim aldıkları bölümlere göre sınava tabi tutulacak. Son olarak Lise'de Yabancı Dil üzerine eğitim alan adaylar YDT sınavında ter dökecek.

YKS 2019 ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi 15 Haziran saat 10.15'te yapılacak.

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri 16 Haziran saat 10.15'te yapılacak.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi 16 Haziran saat 15.45'te yapılacak.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15-16 Haziran tarihlerinde üç bölümde yapılacak olan üniversite sınavlarının sonuçlarının ise 18 Temmuz 2019'da açıklanması bekleniyor.