Gündem ‘Yolyemezler’ suç örgütü çökertildi

‘Yolyemezler’ suç örgütü çökertildi

22.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’da cinayetten yaralamaya, silahlı baskından yağma ve adam kaçırmaya kadar 11 ayrı suç eylemini gerçekleştirdiği belirlenen ‘Yolvermezler’ isimli çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 19 çete mensubu gözaltına alındı.

‘Yolyemezler’ suç örgütü çökertildi

Ferit ZENGİN / HABER MERKEZİ - Gözaltılara ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da İstanbul, Diyarbakır ve Balıkesir’de eş zamanlı düzenlenen ‘Kafes-14’ operasyonları kapsamında ‘Yolyemezler’ organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda çok sayıda tabanca ve tüfeğin yanısıra, çelik yelek, kar maskesi, GPS cihazı ve sanal bahiste kullanıldığı değerlendirilen 8 bilgisayar ve uyuşturucu madde de ele geçirildi. Çete mensuplarının, 10 gün önce suç geliri paylaşımında yaşanan uyuşmazlık sonrasında girdikleri silahlı çatışmayla başlatılan soruşturma sonrasında yakalandıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Uyuşturucuya da darbe

Öte yandan Bakan Yerlikaya, 7 ilde düzenlenen ‘Narkogüç-36 Operasyonu’nda ise uyuşturucu imalat ve ticareti yapan 13 şüphelinin yakalandığını, iki ton 350 kilogram uyuşturucu madde ve 11 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.