Gündem Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir?

Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir?

01.05.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:

Kadınlar regl döneminde son derece hassaslaşmaktadırlar. Bu durum hem ruhsal olarak hem de fiziksel olarak son derece farklılaşmaktadır. Duygu durumunda belirli bir ölçüde değişimler söz konusudur. Hormonlar değişkenlik gösterdiği için kadınlar bu dönemde son derece hassas bir süreç yaşamaktadır. Bu durum yumurtlama döneminde de hemen hemen benzer belirtiler ile seyretmektedir.

Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir

Yumurtlama regl süresi de dâhil edilerek bu günleri takip eden 14. gün içerisinde olmaktadır. Yumurtlama sürecinde de kadınlarda farklılaşmalar olmaktadır. En net belirtilerden birisi de bel boşluğunda böbrek ağrısına benzer sert ağrıların oluşmasıdır. Bir diğer belirti de rahim ağzının yumurtayı dışarı atmaya hazır bir hâle gelmesidir. Bir diğer önemsenecek belirtilerden birisi de vücut ısısında artışın meydana gelmesidir.

Haberin Devamı

Bu artış bu süreçte kadının doğurganlığının arttığının en net göstergelerinden biri olarak açıklanmaktadır. Kadınların doğurganlık süresinin yumurtlama döneminde daha sık olduğu bilinmekte olan bir gerçekliktir. Bir diğer belirti ise yumurtlama döneminde kadınlarda cinsel istek artışının meydana gelmesidir. Bunun nedeni ise hormon artışının bu süreçte değişimler göstermesidir. Özellikle progesteron hormonunda yükselmenin oluşması cinsel isteği arttıran etkenler arasındadır.

Yumurtlama Döneminde Ağrılar Normal midir?

Kadınlar regl öncesi mutlaka bir yumurtlama süreci yaşamaktadır. Bu süreci her kadın aynı belirtiler ile yaşamasa da pek çoğunda yumurtlama belirtişleri arasında ağrı olmaktadır. Bazen bu ağrılar korkutucu olabilmekte ve bu nedenle hastaneye başvurulmaktadır. Özellikle kasık bölgesinde çok rahatsız edici ağrılar ortaya çıkabilmektedir. Bu ağrının tam anlamı ile sebebi bilinmemektedir. Ancak bu tür ağrılar tıbbi olarak incelendiğinde normal olarak karşılanmaktadır. Bu tür yumurtlama ağrıları her kadında aynı olmamaktadır. Bir diğer önemli durum ise çoğunlukla bu tür kasık ağrılarının apandisit ile karıştırılmasıdır. Bunu taklit den bir ağrı oluşturabilmektedir.

Haberin Devamı

Yumurtlama Ağrısı Ne Kadar Sürer?

Yumurtlama ağrısı kadınlarda farklı farklı olmaktadır. Bir kadında bir saat gibi bir zaman diliminde sona ererken bir diğerinde daha uzun sürebilmektedir. Örneğin birkaç gün süren yumurtlama ağrıları da olabilmektedir. Yumurtlamada ağrılar süre olarak farklılaşmaktadır. Örneğin yumurtlama öncesi ağrı olabildiği için yumurtlama esnasında da ağrı oluşabilmektedir. Yumurtlama öncesi içi sıvı dolu olan yumurta içerisin pelvik bölgeye doğru basınç uyguladığı için ağrının sebebi bu olarak düşünülmektedir.