Gündem Yüzyıllardır süren kardeşliğimizi binlerce yıl daha sürdüreceğiz

Yüzyıllardır süren kardeşliğimizi binlerce yıl daha sürdüreceğiz

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sancaktepe Belediyesi tarafından Hilal Mahallesi’nde yapılacak Birlik Cemevi’nin temeli, İstanbul Valisi Davut Gül ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü tarafından atıldı. Vali Gül, “Dışarıdan biri bize dokunmadığı müddetçe yüzyıllardır süren bu kardeşliğimizi, binlerce yıl daha devam ettireceğiz” dedi.

Yüzyıllardır süren kardeşliğimizi binlerce yıl daha sürdüreceğiz

İSTANBUL İHA - Temel atma törenine Vali Gül ve Başkan Döğücü’nün yanı sıra, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, MHP Sancaktepe İlçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şencer, Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer ve Hilal Mahallesi halkı katıldı. Muharrem ayı dolayısıyla saz eşliğinde türkülerle başlayan temel atma töreninde, yapılan açıklamaların ardından Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Şeyma Döğücü olmak üzere tüm protokol butonlara basarak, Birlik Cemevi’nin temelini attı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Vali Gül, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son 4-5 yıldaki cemevinin ihtiyaçlarının karşılanması gibi ortaya koyduğu irade, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de temsil noktasında düzenlemeler işte hepsi üst üste olduğunda ortaya buradaki güzellikler çıkıyor. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlanır ve açılışını da birlikte yapmış oluruz. Dışarıdan biri bize dokunmadığı müddetçe yüzyıllardır süren bu kardeşliğimizi, binlerce yıl daha devam ettireceğiz. Ben emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.