Gündem Zombiye dönüştüren flakka hapının etkileri nelerdir?

Zombiye dönüştüren flakka hapının etkileri nelerdir?

02.05.2018 - 19:27 | Son Güncellenme:

Bir süredir haberlerde zombiye dönüştüren flakka hapından ve bu hapı kullanan kişilerin hâllerinden bahsedilmektedir. Bu yazımızda sizlere bu hapların etkilerinden ve internette görülen resimlerin videoların gerçekliğinden bahsedeceğiz.

Zombiye dönüştüren flakka hapının etkileri nelerdir

Zombi hapı olarak bilinen flakka nedir?

Haberin Devamı

Zombiye dönüştüren hap olarak bilinen flakka bir uyuşturucu çeşidi olmaktadır. Sentetik bir uyuşturucu olan flakka, kişileri ciddi şekilde etkilemektedir. Kişilerin beyin hücrelerine kadar girerek normal bir fizyolojik yapıdan uzaklaştırmaktadır. Sentetik etkileri yüzünden kullanan kişileri anormal durumlara sokmaktadır.

Flakka’nın kimyasal olarak adı ise, sentetik katinon olmaktadır. Ayrıca toplumda banyo tuzu olarak bilinmektedir. Bu sentetik uyuşturucunun görünüm hâli gerçekte de tuza benzemektedir. Beyaz ve saydam bir hâlde olarak görünmektedir.

Zombi hapı olarak bilinen flakkanın etkileri nedir?

Zombi hapı olarak bilinen flakkanın vücutta bıraktığı etkiler yadsınamayacak derecede fazla olmaktadır. Flakkayı kullananları ileriki günlerde oldukça ağır sonuçlar, problemler beklemektedir. Flakkayı kullandığınızda, 4 ile 8 saat arasında sizi etki altına almaya başlayacaktır. 8 saati daha da geçtikten sonra flakkanın etkileri devam edecektir. Flakkayı kullanmaya başlayanlarda belirgin yan etkiler görünmektedir. Zombi hapı olarak bilinmesinin nedeni ise kişileri filmlerde yer alan zombi karakterlerine dönüştürmektedir. İnsanlara saldırmasına neden olmakta ve bilinçli bir hâlde olmasına engel olmaktadır.

Haberin Devamı

Zombi hapı olarak bilinen flakkanın yan etkileri nelerdir?

Zombi hapı olarak bilinen flakkanın yan etkileri çok fazladır. Kullanan insanları uzun zaman etkisinden çıkartmamaktadır. Ayrıca kişileri çok derin halüsinasyonlara sevk etmektedir. Ayrıca kullanan kişilerde saldırganlık etkileri devam etmektedir.

Saldırganlık hissinden dolayı da zombi hapı olarak bilinmekte ve halk arasında bu hapın kişileri zombiye dönüştürdüğünden bahsedilmektedir.

Zombi hapını uzun dönemde kullanan kişilerin böbrekleri iflas eder ve uzun zamanlı kullanımda bağımlı olan kişileri ölümlere kadar götürebilmektedir. Ayrıca kişilerde acıya duyarsızlık gibi bir yan etkiye de sahip olmaktadır. Bu zombi hapı yan etkileri, çok fazla kullanan kişilerde ortaya çıkarabilmektedir.