Gündem Zombiye dönüştüren uyuşturucu Türkiye’de görüldü Flakka nedir?

Zombiye dönüştüren uyuşturucu Türkiye’de görüldü Flakka nedir?

26.04.2018 - 15:01 | Son Güncellenme:

Dünya da görülen flakka kullanımının etkileri dehşet verici. Flakka kullanan kişiler ağrı hissetmiyor ve kesinlikle hiçbir hareketini kontrol edemiyor. Bu nedenle acı hissinin duyulmuyor olması ve kendini kontrol edememesi nedeni ile Zombiye dönüştüren uyuşturucu adını alan Flakka ülkemizde de görüldü.

Zombiye dönüştüren uyuşturucu Türkiye’de görüldü Flakka nedir

Flakka ülkemizde de görüldü

Haberin Devamı

Kullanıcıyı yamyama çevirme etkisi olan Flakka’nın kısa süre önce ülkemizin de belirli bölgelerinde görüldüğü ortaya çıktı. Ortaya çıkan birçok dehşet verici görüntüler ile Flakka’nın ne kadar kötü ve tehlikeli bir şey olduğunu görmekteyiz.

Flakka tam olarak nedir?

İlk olarak Amerika’da görülen bu uyuşturucu tamamen sentetik olarak üretilmiş bir madde olup, fiyatı ise oldukça uygundur. Herkesin kolayca satın alabileceği bu uyuşturucunun etkileri ise insanı dehşete düşürmektedir. Flakka kullanan kişi öncelikle kendini kaybediyor ve daha sonra yavaşça tüm his ve duygularını kullanamaz hâle geliyor. Bu nedenle acı, düşünce ya da hislerin olmaması nedeni ile adına zombi uyuşturucusu deniliyor.

Öldürücü etkisi var mı?

Haberin Devamı

Öldürücü etkileri kişiden kişiye değişen bu uyuşturucunun birçok kişinin canını aldığını gözlemliyoruz. Özellikle acı hissini ortadan kaldırması nedeni ile uyuşturucu öldürmese bile farklı nedenlerden dolayı ölüm vakaları sıklıkla görülmektedir.

Ne Zaman İlk Olarak Ortaya Çıktı

İlk olarak Amerika da ortaya çıkan Flakka 2012 yılında ki ilk vakası ile dünyaya adını duyurdu. Kullanın bir evsizin yüzünü yemesi ile ortaya çıkan bu olay sonrasında dünya şoka girmişti. Çok kısa süre sonra da birçok dünya ülkesinde görülmeye başlayan bu olaylar bu ilacın adının zombi olarak geçmesine neden oldu. Amerika’da ilk olarak görülen olaylar silsilesi bununla da kalmadı. Elektrik direğine çıkarak kendini yola atan adamdan tutunda, kendisini cildinin altında bir şey var diye parçalayan insanlara kadar birçok şok edici olayla ortaya çıktı. Ülkemizde de görülen bu maddenin kullanımı ile ilgili bir video çıkmadı fakat ülkemizde görüldüğü bilinmektedir.