Gündem ‘Zoom’ toplantısının yankıları CHP MYK’da da devam etti

‘Zoom’ toplantısının yankıları CHP MYK’da da devam etti

02.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı yöneticilerin yaptıkları Zoom toplantısının görüntülerinin sızdırılmasının ardından başlayan tartışmanın dalgaları sürüyor. CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da, Zoom toplantısıyla ilgili tartışma yaşandığı öğrenildi.

‘Zoom’ toplantısının yankıları CHP MYK’da da devam etti

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu, toplantısı dün yapıldı. Toplantının gündeminde parti içi gelişmeler, kongre süreci, ekonomide yaşanan sıkıntılar yer aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan toplantıda CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Zoom üzerinden yapılan toplantıya katılanlar arasında yer alan CHP Meclis Grubu Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın arasında tartışma yaşandığı aktarıldı. Tartışmanın Öztrak’ın, sızdırılan çevrimçi toplantıyla ilgili konuşması üzerine çıktığı belirtildi.
‘Etik bulmuyoruz’

Öztrak’ın “Partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz” dediği belirtildi. Bu sözler üzerine Öztrak’a yanıt veren Özel’in toplantının bütünüyle ilgili genel bilgi verdiği ifade edildi. Özel ve Günaydın’ın toplantının partinin tüzük ve kurallarına aykırı olmadığını, etik dışı bir tarafının bulunmadığını dile getirdiği aktarıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise toplantı sırasında tartışmaları dinlediği ve bir tepki vermediği belirtildi.