Siyaset ‘Gündemimizde herhangi bir şekilde af yok’

‘Gündemimizde herhangi bir şekilde af yok’

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Hükümetimizin gündeminde herhangi bir şekilde af bulunmamaktadır” dedi. CNN TÜRK’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programının konuğu olan Gül, gündemdeki konulara ilişkin şunları söyledi:

‘Gündemimizde herhangi bir şekilde af yok’

ÇİFTLİK BANK: Bu konuda mağdur olan kişilerin hukuki güvenceleri, hakları için her türlü çalışma yapılıyor. Şikayet gelir gelmez bu kişiyle ilgili yurtdışına çıkış yasağı konuldu ancak bu konular vatandaşlarımız memnun olunca yani paralar geliyor, şikayete konu olmamış herhalde iş, ya yurtdışına çıkınca ya da sorunlar çıkınca yargıya intikal etti. Burada kayyuma devredilmesi halinde birtakım üretim imkanlarıyla ya da aktif duran birtakım imkanlarla parasal kaynaklarla bunlar tespit edilen mağdurlara verilebilir.

Haberin Devamı

AF GÜNDEMİMİZDE YOK: Şu anda Türkiye’de dolandırıcılıktan tutuklu, hükümlü sayısı 5 bin 469 kişi, hırsızlıktan cezaevinde olan kişi sayısı da 41 bin 434 kişi. Cezaevlerinde uyuşturucu suçlarından 51 bin 359 kişi var. Cezaevlerinin neredeyse dörtte biri uyuşturucudan, hırsızlık ve yağmayı koyduğunuzda 4’te ikisi yani yarısı da bu suçlarla ilgili. Vatandaşımızın malına, yönelik suçlar ve uyuşturucu suçları neredeyse cezaevlerinin yarısını dolduruyor ve bu konuda asla taviz yok, asla bir zafiyete tahammülümüz yok. Daha önce yüzde 40’ını yatınca çıkabiliyordu şimdi yüzde 66’ya çıkarıldı. Cezalar çok artırıldı. Hırsızlık, uyuşturucu, suç örgütüyle ilgili daha önceki hükümler olsaydı belki daha önce tutuklu ve hükümlüler çıkacaktı. Hükümetimizin gündeminde herhangi bir şekilde af bulunmamaktadır. Şu an itibarıyla onu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

UBER KONUSU: Hukuk dışı tavırların asla kabul edilemez. Diyelim ki bir yanlışlık varsa bunu yapacak olan sivil, vatandaş değildir, ilgili makamlardır. Makamlara şikayet yapılır, kimse kendiliğinden, ‘ben bir haksızlık gördüm elimle düzelteyim’ şeklinde bir şeye giremez.

MÜSLİM’LE İLGİLİ İNTERPOL’DEN BİR ŞEY GELMEDİ: Güvenpark’ta canımızı yakan, sivillerin hayatını kaybettiği birçok olayın faili bu kişiyle ilgili biz uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanıyoruz. Bizim mahkemelerimiz huzurunda da hesap vermesini bekliyoruz. Danimarka’ya, Almanya’ya yazıldı ve Interpol’e de başvuruldu. Interpol’den de henüz olumlu bir şey gelmedi. En son Almanya’daydı. Almanya’dan da istedik mahkeme kararıyla.

ŞAHİN ALPAY KARARI: Elbette AYM bir nihai yargılama kararı vermiyor, tutukluluğa yönelik durum tespiti yapıyor. Ama bir kişinin suçlu olduğu suçsuz olduğuna ilişkin kararı şu an yargılama yapan mahkeme, istinaf ve Yargıtay bunun kararını verecektir. Dolayısıyla bu konuda bir ihlali tespit etmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara da mahkeme uymuştur. Türkiye’de hukuk sistemi işlemektedir. Bu nedenle mahkeme kararının gereğini yerine getirmiştir.