Güneşten zarar görmeyi engelleyen pratik maskeler

Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için çıktığımız tatilde, kendimizi yenilenmiş hissetsek de bize olumsuz etkileri de olabiliyor. Güneşin cildimize zarar vererek, canlılığını kaybetmesine yol açması gibi.

Güneşin zararlı etkileri sonucu yıpranmış, kurumuş, parlaklığını kaybetmiş ciltlerin yeniden ışıl ışıl görünmesi için herkesin kolayca uygulayabileceği farklı cilt tipleri için çeşitli maskeler uygulayabilirsiniz.

Salatalık Maskesi - Kuru Ciltler: Bir çorba kaşığı yoğurt, aynı miktarda yulaf unu, bir tatlı kaşığı bal ve bir orta boy salatalık. Karıştırılarak kalın bir tabaka halinde güneşten hasar görmüş cilt üzerine sürülür ve 30 dakika bekletilir. Sabun veya temizleyici jel kullanmadan ılık suyla yıkayarak yüz temizlenir.

Bal Maskesi - Tüm ciltler: Organik olduğundan emin olduğunuz balı ince bir tabaka halinde cildinize sürün ve 5 dakika bekleyin. Önce ılık suyla sonra soğuk suyla yıkayınız.

Yoğurt Maskesi - Yağlı Ciltler: Maya ile karıştırılmış bir bardak yoğurt dairesel hareketlerle yüze uygulanır. 5 dakika beklenir ve ılık su ile yıkanır.

Muz Maskesi - Gençleştirici: Bir adet muz püre haline gelinceye kadar ezilir ve ince bir tabaka halinde yüze uygulanır. 10 dakika bekletilip, ılık su ile yıkanır. Yüzünüzün yumuşak ve pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.

Avokado Maskesi - Tüm Ciltler: Püre haline getirdiğiniz yarım avokadoya bir çay kaşığı bal ilave ederek ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. 15 dakika maskenizin kurumasını beklerken gözünüze iki adet salatalık dilimi yerleştirebilirsiniz. Önce ılık sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayınız.

Yulaf Unu Maskesi - Yağlı Ciltler: 2 çorba kaşığı yulaf unu, bir çay kaşığı karbonat ve hamur kıvamına gelmesini sağlayacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ilave edilir. Yüze dairesel hareketlerle sürülür ve 10 dakika sonra ılık su ile yıkanır. Pürüzsüz bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Limon Suyu Maskesi - Tüm Ciltler: Bu maske yüzünüzdeki sizi rahatsız eden siyah noktaları azaltacaktır. Yarım limon suyunu bir yumurtanın beyazı ile karıştırın. Oluşan emülsiyonu ince bir tabaka halinde yüzünüze uygulayın. Kuruyunca sertleşecektir. Bir gece yüzünüzde kalmalı. Sabah ılık su ile yüzünüzü yıkayın ve gergin, pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Muz ve Yoğurt maskesi - Kuru Ciltler: Püre haline getirilmiş yarım muz, bir çay kaşığı bal ve yarım su bardağı yoğurt karıştırılarak ince bir tabaka halinde yüze uygulanır. 10 dakika sonraılık su ile yıkanır. Nemlenmiş ve yumuşak bir cildiniz var artık.

Haberin Devamı