Gündem Güney Kore’nin eğitimine mercek tutuldu

Güney Kore’nin eğitimine mercek tutuldu

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Eğitimde başarılı ülkeleri incelemek amacıyla her yıl bir zirve organize eden Yarının Eğitimi Platformu, bu yıl Güney Kore’nin eğitim sistemini inceledi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Yarının Eğitimi Zirvesi’nde Güney Koreli eğitimciler, ülkelerinin eğitim sistemini ve ekonomik gelişimini anlattı.

Güney Kore’nin eğitimine mercek tutuldu

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Acıbadem Okulları Genel Müdürü İdris Topçuoğlu, zirvenin dünyadaki eğitim modellerinden ilham alma ve hayata geçirme projesi olduğunu ifade ederek amaçlarını “Dünyayı gezemeyenler için biz dünyanın eğitimini Türkiye’ye getirmek istedik” diyerek açıkladı.

Haberin Devamı

Güney Kore Eski Başbakan Yardımcısı ve Gyeonggi Bölgesi Eğitim Müdürü Lee Jae Joung, Seul National Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ki Seok Kim, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel gibi konuşmacıların sunumlarıyla devam etti. Zirvede, eğitimin ekonomi üzerindeki etkisi, öğrenme ve eğitimde güncel konular, eğitimde 4.0 ve geleceğin eğitimi, 21. yüzyılda eğitim yöneticiliği, öğretmenlik ve dijital dünyaya uyum, uluslararası eğitim modelleri ve sürecin nasıl yönetildiği gibi eğitime dair konular konuşuldu.