Et, kuyruk yağı ve çeşitli sebzelerden oluşan bir dürüm çeşidi olan tantuni, Mersin'in en bilindik lezzetlerinden. Şerit halinde kesilen etle servis edilen Çökertme kebabı, bölgenin en önemli lezzetlerinden biri. Acısıyla mehşur adana kebabının şöhreti ülke geneline yayılmış durumda. Erzurum'un simgelerinden biri haline gelen cağ kebabı, hazırlanışı zahmetli olsa da lezzetiyle yiyenleri büyülüyor. Geçmişi en az 3000 yıl öncesine dayanan çiğköfte birçok medeniyetin en sevdiği lezzetlerden biri oldu. Yapımı zahmetli olsa da lezzeti nedeniyle katlanılan yemeklerden biri olan mantı, Kayseri'nin en az pastırması kadar ünlü lezzetlerinden biri. Bölgesinin yöresel yemeği olan kaz eti, Kars'a gelen turistlerin merakla yedikleri lezzetlerden biri. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli gurme rotalarından biri olan Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, bölgenin en ünlü tatlarından biri. Edirne'ye gidenlerin mutlaka tattığı lezzetlerden olan tava ciğerinin şöhreti kentin sınırlarını aşmış durumda. Bölgenin en ünlü yiyeceği olan Bafra pidesi, günümüzde tüm Türkiye'ye yayılmış durumda. Pidenin, kıymalı, kaşarlı, yumurtalı ve veya sucuklu gibi birçok çeşidi mevcut. Kastamonu bölgesinin yemeklerinden biri olan bandurma, yufka ve hindi etinden yapılmakta. Midye, köfte ve başka birçok lezzetinin yanı sıra geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan boyoz, İzmir'in en önemli lezzetlerinden biri. Samsun'dan Artvin'e tüm Karadeniz kıyısında yapılan ve çok sevilen kuymakın bir diğer ismi de muhlama. Kuymak mısır unundan yapılmakta. Adını yapan ustadan alan İskender kebabını tatmak için insanlar Bursa'nın yollarına düşüyor. Daha birçok lezzete ev sahipliği yapan kentin ön plana çıkan tatlarından biri olan İskender, tereyağ ve soslarla servis edilmekte. Şöhreti Kahramanmaraş'ı aşan dondurma bugün turistlerin ilgiyle izlediği yapım ve sunum tekniklerine sahip. Bulgurdan yapılan fellah köftesi Hatay'ın en önemli lezzetlerinden biri.