Geri Dön

Mantarlı tavuk tarifi

Güveçte Mantarlı Tavuk, hazırlaması kolay ve lezzeti büyük bir seçenek...

Mantarlı tavuk tarifi
  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- Yarım kilo kadar kuşbaşı kesilmiş tavuk kalça/but eti
- 300 gram mantar
- 2-3 sivri biber
- 2-3 domates rendesi
- 3 diş sarımsak
- 2 kaşık zeytinyağı + 1 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı sıcak su

Üzerine eklemek için: Rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavukları yağ eklenmiş tavada suyunu salıp çekene kadar soteleyin.

Sonra içine ince doğranmış sarımsağı, biberi, mantarı ve domatesi de ekleyip, biraz daha pişirin.

Ardından güveçlere bölüştürülüp, üzerlerine biraz kaşar peyniri serptikten sonra, 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber