Ekonomi Güvenli ürün testinde adres artık Türkiye

Güvenli ürün testinde adres artık Türkiye

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) iştiraki EKOTEKS ile Almanya merkezli Otto Group HERMES Hansecontrol arasında işbirliğini öngören protokol, İstanbul’da imzalandı.

Güvenli ürün testinde  adres artık Türkiye

Protokol sayesinde Türkiye’nin önde gelen akredite laboratuvarlarından EKOTEKS, küresel arenada Türk ihracatçı ve ithalatçılarına ürün testi hizmeti konusunda çok daha etkin rol üstlenebilecek.

Haberin Devamı

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, imza töreninde yaptığı konuşmada, Made In Turkey etiketli ürünlerin tüm dünyada güvenle alınabilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. 20 yıl önce kurulan ve uluslararası geçerliliğe sahip bağımsız bir laboratavar olan EKOTEKS’in her geçen yıl hizmet alanını genişlettiğini vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti:

Hızlı ve ekonomik

“Uluslararası ölçekteki firmaların büyük bölümü, global geçerliliği olmayan laboratuvarlarla çalışmıyorlar. EKOTEKS, küresel ölçekte ilk işbirliğini 5 yıl önce ABD merkezli Modern Test Servisi (MTS) ile başlattı. HERMES ile imzalanan protokolle dünyaya açılma konusunda çok daha büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Protokol sayesinde EKOTEKS İngiltere’den Avusturalya’ya, Çin’den Almanya’ya kadar bir çok ülkede HERMES ile işbirliğine gidecek. İki laboratuvar arasında gerekli durumlarda müşteri paylaşımı yapılabilecek. İhracatçı ve ithalatçılarımız işbirliği sayesinde dünyanın bir çok ülkesinde hem çok daha hızlı hem güvenilir hem de çok daha ekonomik ürün testi yaptırma imkânına kavuşacaklar.”